Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Cibulková po ohlasu k outfitu „v síti“: Její stylista kritiku nevydržel!

Autor: sm

Outfit Dominiky Cibulkové na párty v Praze vzbudil bouřlivý ohlas a také hromadu posměšků. Někdejší tenisová diva byla srovnávána s pytlem brambor, rybářskou sítí, ale také sáčkem cibule. Její stylista Andrej Kusalík kritku nevydržel a na ostrá slova jedné z hodnotících stylistek.

„Opět zdravím toho, kdo má tyto mimořádné stylistické dovednosti. Proč jí to dělá? Proč ji tak zesměšňuje? Jak karnevalový kostým proč ne, pokud chce být někdo sněhová vločka, je to skvělá inspirace. To vážně má být toto pěkné, vkusné a estetické?“ zhodnotila outfit pro Šport24.sk stylistka Andrea Ziegler.

Právě na její slova se rozhodl Kusalík zareagovat na svých sociálních sítích.

„Nejsem ješitný a kritiku beru zpravidla s nadhledem, a pokud je od profesionálů, kterých si vážím, tak je ještě i motivační,“ načal své vyjádření stylista Andrej Kusalík a přidal jména lidí, kterých si ve světě módy považuje.

„Jsem už ale otrávený z toho, jak si tady, v našem prostředí módy, zasedli na mě a mojí práci pro Dominiku Cibulkovou osoby, u kterých chybí jakýkoliv přínos, či alespoň stopa v oblasti módy jako takové a o podpoře lokální tvorby ani nemluvím. Samozvaná kritička, kterou zjevně bulvár ‚oslovuje‘ očividně jen pro její talent přeexponovaně hodnotit práci a outfity jiných. Neznám profesionála, který by si dovolil nazvat práci výtvarníka síťkou,“ opřel se do Ziegler.

Na koho naopak slovy chvály nešetřil je právě Cibulková. Je podle něj inspirativní, ale na druhou stranu si je i vědom toho, že její postava bývala i v lepší formě.

 „Ano, je postavou nižší a po narození syna Jakubka nemá ani postavu 16 letých modelek, ale ani to nijak neskrývá. Co se týká módy, je odvážná a když už se na různé společenské aktivity nevydá v originálech světových módních domů, rádi na ni vidí své modelky naši slovenští nebo čeští návrháři. A já jsem na Dominiku, ale i na naši spolupráci v oblasti módy, velice hrdý! Ale ok, každý máme jiný vkus. Za vrchol trapnosti považuji však bodyshaming za postavu jakékoliv ženy,“ zlobil se Kusalík.

Ten také Ziegler vrátil úder: „Směji se představě, že by ji někdo ‚pozval‘ hodnotit outfity osobností například na MET Gala. Na základě profesních úspěchů by to asi nebylo,“ dodal posměšně.