Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pomozte nám! Fotbalisté nastoupili se smutnými pejsky v náručí, aby jim pomohli najít nový domov

Autor: Soňa Molatová

Bude tohle nové gesto? Hráči rumunského týmu se namísto poklekávání rozhodli pro jiný krok. Na hřiště před zápasem nastoupili s pejsky z nedalekého útulku. Snažili se tak pomoci němým tvářím najít lepší život než ten, který momentálně mají čekajíc na svou příležitost v zavřeném kotci.

Gesto, které vzalo diváky za srdce. Fotbalisti rumunského týmu Dinamo Bukurešť před plný stadion nastoupili třímajíc v rukou pejsky. Smutné výrazy čtyřnohých chlupáčů byly více než vypovídající o tom, čím si v životě nyní procházejí. 

Dinamo patrně tento krok nezvolilo náhodou. Týmu je totiž přezdíváno „Červení psi“. 

Hráči vzali pejsky na hřiště, aby jim pomohli najít nový domov...
Hráči vzali pejsky na hřiště, aby jim pomohli najít nový domov...

Tímto krokem chtěl klub zvířatům pomoci v hledání nového domova a také páníčka, který jim bude moci dát to, co se jim momentálně v útulku nenabízí. Svůj čas a lásku.

Výsledek celé akce sice nebyl znám, ale rozhodně vzbudil velký ohlas. Sociální sítě zaplavily podpůrné reakce fanoušků. „Pomáhat zvířatům je daleko lepší, než pomáhat lidem. Velký respekt, Dinamo!“ napsal jeden z fandů týmu. „Tohle je alespoň gesto, které může někomu pomoci. Klekání totiž k ničemu není,“ přitakal další.