Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sebevražda hokejisty Prokopa (†27): Autem vjel pod vlak!

Autor: sm

Českem v pondělí večer otřásla zpráva o úmrtí mladého sportovce. Hokejový bek Tomáš Prokop (†27) oblékal dres řady známých klubů, mezi kterými byly například i České Budějovice. Právě Motor tragickou zprávu oznámil. Podle manažera klubu spáchal bývalý obránce sebevraždu. Nyní začínají vyplouvat napovrch děsivé okolnosti…

Sociální sítě Tomáše Prokopa vypadaly jako reklama na štěstí. S krásnou přítelkyní si užívali života, cestovali a vypadali jako spokojený pár. Pak se ale nejspíš něco stalo. Tomášova slečna na svém profilu nemá po vztahu s bývalým hokejistou ani památky.

Podle informací Blesku se totiž před několika týdny rozešli a Prokop navíc řešil i další problémy. Tíhu situace bohužel podle všeho neunesl a v neděli pozdě večer jeho život vyhasl. Podle PR manažera Motoru Tomáše Kučery šlo o sebevraždu. „Je mi líto i toho strojvůdce,“ naznačil navíc na svém Twitteru, jak k tragédii došlo.

 Informaci o střetu auta s vlakem potvrdila Blesku mluvčí hasičů Vendula Matějů. „Nehoda se stala u Hluboké nad Vltavou, části obce Bavorovice. K nehodě vyjela profesionální jednotka ze stanice České Budějovice a jednotka podnikových hasičů SŽ České Budějovice. Průzkum potvrdil původní ohlášení, a to že na železničním přejezdu došlo ke srážce vlaku s osobním autem. Následky srážky nepřežil řidič osobního auta, lékař ZZS u něj konstatoval smrt,“ řekla mluvčí s tím, že ve vlaku cestovaly tři osoby, ale žádná z nich naštěstí nebyla zraněna.

Z fotografií z místa je zřejmé, že Prokop neměl nejmenší šanci srážku přežít. „Samotné vyproštění těla zabralo hasičům vzhledem k totálnímu zničení auta téměř dvě hodiny,“ uvedli hasiči.

Obránce Tomáš Prokop
Obránce Tomáš Prokop

„Zasahující hasiči zajistili místo nehody a následně zahájili vyprošťování těla. Samotné vyproštění zabralo hasičům vzhledem k totálnímu zničení auta téměř dvě hodiny,“ upřesnila Matějů. Policie zatím tragickou událost stále šetří a další informace proto momentálně neposkytla.

Ze zprávy jsou zdrceni všichni z Tomášova okolí. „Ježíš, já ho taky trénoval. Mladý kluk,“ neskrýval svůj šok například někdejší Prokopův kouč Martin Janeček. Informace ale otřásla i Tomášovými někdejšími spoluhráči. „Tohle by se dít nemělo,“ okomentoval na sociálních sítích jeden z nich.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

České Budějovice - Plzeň: Minuta ticha za zesnulého hokejistu Prokopa (†27)
Video se připravuje ...