Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Šokující záběry z vykrádačky bytu Cibulkové! Lup si odnesli v jejích kufrech!

Autor: ris

Detektivové bratislavské kriminálky vyšetřující nedělní vykrádačku luxusního hnízdečka Dominiky Cibulkové (32) uveřejnili video přímo z akce banditů a zároveň detailně popsali, jakých fíglů využili k vniknutí do supermoderního mezonetového bytu slavné tenistky, jež si tou dobou užívala přepychu na dovolené v Toskánsku.

„Vyšetřovatel začal v této souvislosti trestné stíhání ve věci pokračujícího zvlášť závažného zločinu krádeže v souběhu s přečinem porušování domovní svobody,“ stojí v prohlášení policie, podle níž zloději byli v bytovém komplexu v sobotu mezi 19.30 až 20.15. „V horním patře na chodbě otevřeli okno a vnikli na šikmou střechu domu. Odtud se dostali k oknu vedoucímu do jednoho z bytů, kde rozřízli žaluzie, vypáčili okno a vnikli do interiéru. Protože v bytě byli psi, utekli a žádné věci nebyly odcizeny.“

To nicméně pachatele neodradilo v dalším pokušení. „Přesunuli se na terasu sousedního bytu, kde vypáčili dveře vedoucí z terasy. Z bytu pak odcizili dva kufry, do kterých uložili ukradené věci,“ uvedla policie prostřednictvím facebooku. „Pachatelé z bytu poté odešli na dosud neznámé místo. Celková škoda způsobená tímto činem přesáhla vysokou částku. V případě prokázání viny před soudem jim za výše uvedené činy hrozí trest odnětí svobody na deset až patnáct let.“

Zveřejněné záběry vzbudily na Slovensku poprask. „Pěkné to tam Cibulková má. Ale zloději jsou amatéři. Jen ty kabelky musejí stát majlant,“ napsal jeden z komentujících. Další z pisatelů kroutil hlavou nad hloupostí někdejší světové čtyřky. „Museli to mít dobře „prozkoumané“. Ani to nebylo těžké, když se majitelka bytu ráda chlubí cennostmi na sociálních sítích a dává vědět, kde a kdy je na dovolené,“ napsal.

Cibulkovou přitom lupiči neobrali poprvé. Už vloni jí způsobili mnohatisícovou škodu v letním sídle v Plaveckém Podhradie v okrese Malacky. „Museli vědět, co jde ukrást,“ potvrdila tehdy pro web Šport24.sk maminka Dominiky Katarína. „Odcizil i drahé zařízení z bazénu, takže musel dobře vědět, jak na to,“ hněvala se.

Slovenská policie zveřejnila video z loupeže v bytě slovenské tenisové superstar Dominiky Cibulkové
Slovenská policie zveřejnila video z loupeže v bytě slovenské tenisové superstar Dominiky Cibulkové