Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šikovná podvodnice zneužila účet Cristiana Ronalda: Okradla ho o miliony!

Autor: ptr

Slavný fotbalový šutér Cristiano Ronaldo (36) nouzí rozhodně netrpí. A právě díky svému rozsáhlému jmění je terčem vykutálených podvodníčků, kteří se chtějí obohatit na jeho účet. Jedna taková kauza se nyní dostala na světlo světa díky portugalskému deníku Journal de Noticias. Cestovní agentka připravila fotbalistu o téměř sedm a půl milionu korun!

Drobnou útěchou pro proslulého sportovce může být, že nebyl zdaleka jediným okradeným. O pěkný balík přišli i jeho spoluhráči z reprezentace Nani a Manuel Fernandes. Dalším postiženým byl i slavný a úspěšný fotbalový agent Jorge Mendes.

Cestovní agentka Marie Silvaová zneužívala přístupu k citlivým informacím o virtuálních kreditních kartách bohatých zákazníků. Pracovnice kanceláře Geostar měla pod palcem právě vybranou klientelu, které zajišťovala cesty. Celkem jednoduchý plán fungoval na principu, že bohatí nemají dostatečný přehled o svém majetku. Silvaová si nechávala proplácet cesty na svůj účet a chybějící částky následně proplácela ze svěřených účtů VIP zákazníků.

Cristiano Ronaldo tak zaplatil na 200 cest po celém světě, které on sám nikdy neuskutečnil. Během tří let tak přišel v přepočtu o sedm a půl milionu korun. Případ začala policie vyšetřovat už před deseti lety a v lednu roku 2017 se u soudu Silvaová, která dnes pracuje jako uklízečka, přiznala.

Podvodnice vyfasovala podmíněný trest na čtyři roky, protože souhlasila, že část odcizených peněz svému bývalému zaměstnavateli splatí. Cestovní kancelář také postupně vrací dlužnou částku okradeným klientům.

Ronaldo zase jako hráč Manchesteru
Ronaldo zase jako hráč Manchesteru