Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lavi naverboval Rosického i Šmicra! První záběry ze snímku Vyšehrad: Fylm

Autor: Soňa Molatová

Hlášky  „Laviho“  ve sportovním prostředí zevšedněly. Enormně. Brzy se fanoušci navíc dočkají také snímku Vyšehrad: Fylm, který spatří světlo světa už na jaře příštího roku.

Jakub Štáfek,  který postavu problémového fotbalisty Julia Lavického ztvárnil, snímek částečně režíroval. „Lavi je i ve filmu stejný jako v seriálu. Sledujeme ale, jak se mu daří dál. Chce se polepšit, dostat se výš, vidíme i do jeho rodinného života, ve kterém se objeví například i  dítě. Lavi roste s námi se všemi, ale stejně je to pořád ten dement, jak ho diváci znají,“  vysvětlil představitel Laviho. 

Přesto, že Fylm bude mít premiéru až za půl roku, už teď pustili tvůrci do světa teaser, který musel být pro svou explicitnost několikrát přestřihán. Už podle ukázky je zřejmé, že ani tentokrát nebudou fanoušci ochuzeni o mnoho vtipných, až bizárních scén.

Také se dočkají několika reálných postav z tuzemské fotbalové scény. Například sportovního ředitel Sparty, Tomáš Rosický.  Kromě něj se ve videu objevil také Vladimír Šmicer.  „Když mi Kuba Štáfek říkal, že bude natáčet celovečerní film, a že bych tam mohl dělat nějaké křoví, tak jsem měl radost. Měl jsem rád seriál Vyšehrad a byla velká škoda, že to skončilo,“ přiznal nejlepší fotbalista České republiky z let 1996 a 1999 Patrik Berger.

S podobnými pocity nabídku vnímal právě také Vladimír Šmicer: „Ty historky, které byly v seriálu, byly dost reálné. Sledovali jsme to a moc nás to bavilo. Takže jsme rádi přijeli na natáčení filmu. Kuba hraje Laviho skvěle, je vidět, že to z něj jde úplně samo.“

Mezi další sportovní hvězdy, které by se ve Fylmu měly objevit, patří  Jan Koller,  Roman Bednář, Václav Kadlec nebo Ondřej Pavelec.

Fylm bude mít premiéru příští rok na jaře.
Video se připravuje ...


Po boku Štáfka se již dříve v seriálu Vyšehrad objevili například fotbalista  Lukáš Vácha nebo  Ladislav Vízek .  Neplánovaně pak byl se sarkastickou show spojován také David Limberský , kterého si serialový Lavický vzal do úst. Bývalý plzeňský obránce následně reagoval střelou přímo na Štáfka, když si na sociální sítě napsal: „Lepší je být dobrý fotbalista než průměrný herec.“

Ve Fylmu se objeví také nové tváře. Některé z nich v českém sportu reálně fungovaly, nebo stále fungují...
Ve Fylmu se objeví také nové tváře. Některé z nich v českém sportu reálně fungovaly, nebo stále fungují...