Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 let od milionové výhry pokerového boháče Staszka: Takhle rozmazluje manželku!

Autor: mib

Přes noc pohádkově zbohatl díky kartám. Přesně před 10 lety vyhrál Martin Staszko (45) v pokerovém turnaji v Las Vegas přes 100 milionů korun! Peníze nerozfofroval a s rodinou si žije na vysoké noze.

Do listopadu 2011 byl neznámým mužem z Třince, který pracoval i v tamních železárnách. Pak se Staszko na »pokerové olympiádě« zaopatřil do konce života. Žádný jiný Čech se ve Světové sérii tak daleko nedostal, byť v celkových výdělcích už Staszka překonal v listopadu 2018 Martin Kabrhel (38).

„Je to minulost, ale občas si na ten svůj úspěch vzpomenu. Nejde zapomenout,“ řekl pokerový mistr v exkluzivním rozhovoru pro Blesk. Tehdy se strhlo kolem něj takové šílenství, že by nejraději »položil karty« a zmizel.

Staszko dával každý den rozhovory, účastnil se televizních talk show a zabodoval i v anketě o Sportovce roku. Jaromír Nohavica (68) mu složil píseň, lidi chtěli peníze.

 Co dělá teď? Výhru investoval do nemovitostí, zabývá se kryptoměnami, občas si zahraje poker. Zůstává skromný. Ale jeho manželka Radka (30) ukazuje na sociálních sítích, jak vypadá luxus vedle pokerového milionáře. Značkové kabelky, oblečení, drahé šperky a nablýskaná auta…

„Proč si neudělat radost?“ ptá se při nákupech v Pařížské ulici paní Staszková, která svůj »neklasický život« dává na odiv i stejnojmennou přezdívkou na Instagramu.

Letos dostala mercedes s ručně dělanou prémiovou výbavou, jejíž cena se pohybuje okolo 3 milionů! „Můj miláček, nádherný a obrovský méďa,“ raduje se z dárku blondýna. Manžel Radku rozmazluje zlatou kreditkou a rád fotí. „Co se změnilo? Nic. Mám prostě v pohodě život,“ řekl Staszko.

Osud mu to hezky rozdal!

Staszkova žena: Zlatokopka? Ne, Panenka Marie!

Nestydí se dát najevo, že miluje čerpání z velkorysého rodinného rozpočtu. Až kamarádky Radky Staszkové napadne: „Nevětráš tu Martinovi kreditku nějak moc?“ Ona odpoví, že manžel ji do značkových obchodů a přepychových restaurací zve sám. „Aspoň nemusí sám nic vybírat,“ usmívá se bývalá modelka.

V garáži má kromě nového mercedesu údajně poslední model Volkswagen Beetle. „Je to moje srdcovka,“ culí se Radka. Svým červeným »broučkem« prý jezdí jen přes ulici do vietnamské večerky, nebo když je venku hezky. A že si vzala Staszka, který má díky pokeru milionové příjmy, jen pro peníze? Majitelka kosmetického salonu kritiku odpálí manželovou hláškou: „I kdybych si vzal Panenku Marii, byla by pro všechny zlatokopka!“

Krásná nevěsta Radka StaszkováFoto Instagram

Tajemství »proprané« košile

Ve výbavě hráčů pokeru by měla být schopnost »blufovat«. Také Martin Staszko, jenž si před 10 lety z prestižního turnaje v Las Vegas přivezl skoro sto milionů korun, dokázal veřejnost přelstít – i když vlastně to nebyla ani tak jeho vina.

Médii »propraná« košile s českou vlaječkou, kterou měl Staszko oblečenou na finálovém stole a která se stala symbolem jeho úspěchu, totiž nebyla flanelová! „Šlo o klasicky bavlněnou,“ prozradila nedávno manželka Radka. Podle ní stála asi 20 dolarů a jako jediná zůstala čistá v kufru, proto si ji třinecký rodák musel vzít.

„Manžel neplánoval, že se dostane takhle daleko,“ vysvětlila paní Staszková. A před soubojem s Němcem Piem Heinzem už nebyl čas jít nakupovat. Zato pak... Staszko si díky pokeru a rozumným investicím může dovolit prakticky cokoliv. Košili si nechal český karbaník zarámovat a v pracovně mu připomíná tehdejší pohádkovou výhru. „Ale nevěřím, že by mi nosila štěstí,“ řekl s pokerovou tváří Staszko. Vida, další mazaný trik!

Jak si manželé Staszkovi užívají svůj neobyčejný život, se můžete podívat v galerii:
Manželé Martin a Radka Staszkovi
Manželé Martin a Radka Staszkovi