Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Po exsparťanovi Kovbovi (†42) zůstaly dvě děti: Dojemný vzkaz manželky!

Autor: ČTK, ljš

Prosila o modlitby, ty ale bohužel nebyly vyslyšeny. Manželka bývalého záložníka pražské Sparty a běloruského reprezentanta Denise Kovby (†42) musela v slzách oznámit krutou zprávu, že její muž boj s koronavirovou nákazou prohrál.

Že je zle, naznačila krásná Nadya, která se živí jako malířka, na instagramu už minulý týden. „Prosím o vaše modlitby za velmi dobrého člověka, otce mých dětí, Denise Kovbu. Je v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče s diagnózou covid,“ napsala.

Lékaři v samarské nemocnici dělali, co mohli, zákeřný virus byl ale bohužel silnější. Dva malí chlapci tak přišli o tátu. „Sbohem, Denisi! Budeme tě navždy milovat a vzpomínat na tebe,“ vzkázala mu Nadya prostřednictvím fotografie s hořící svíčkou do nebe.

K jeho smrti se vyjádřil také jeho domovský klub Křídla Sovětů Samara, který také slíbil, že rodině svého někdejšího hrdiny poskytne pomoc. „Denis Kovba byl jedním z oblíbenců fanoušků Samary, kteří ho respektovali za jeho oddanost a spolehlivost,“ uvedl v prohlášení.

Šestatřicetinásobný běloruský reprezentant odešel ze Samary v roce 2009 do Sparty, za niž ale odehrál pouze 11 soutěžních zápasů, z toho osm ligových. Po jediné sezoně v letenském klubu se vrátil do Samary, kde později působil i jako asistent trenéra.

„Se zármutkem jsme přijali zprávu, že ve věku 42 let zemřel náš bývalý hráč a majitel mistrovského titulu ze sezony 2009/2010 Denis Kovba. Čest jeho památce,“ napsala Sparta na twitteru.