Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejvíc si v kvalifikaci vydělalo trio Vaclík, Souček, Vydra: Premianti brali 690 tisíc!

Autor: ber

Celkem 32 fotbalistů zasáhlo do osmi zápasů kvalifikace MS. Dobrý přehled, kdo byl na hřišti často, a navíc při zápasech, v nichž se bodovalo, dávají prémie. Nejvíc si v repre vydělalo trio Vaclík, Souček, Vydra – každý 690 tisíc korun.

Na to, že se celá kvalifikační skupina odehrála letos v rozmezí necelých osmi měsíců, je 32 použitých hráčů hodně vysoké číslo dokumentující, že se nároďák pral se zdravotními komplikacemi. Třeba elitní střelec Schick nastoupil jen do poloviny utkání. Prémie (150 tisíc za výhru, 50 tisíc za remízu a 20 tisíc za nominaci na zápas) vypovídají o tom, kdo se na hřišti vyskytoval v těch »správných« chvílích.

Šťastlivec Zima

U všech čtyř kvalifikačních vítězných zápasů nebyl ani jeden hráč, u tří jich asistovalo dokonce osm: Vaclík , Zima, Barák, Král, Pešek, Sadílek, Souček a Vydra. Bilance Davida Zimy je unikátní v tom, že nastoupil právě jen do tří vítězných utkání.

Objev Sadílek

Jestli neúspěšná kvalifikace přinesla nějaký velký objev, je jím Michal Sadílek. Poprvé nastoupil až v září proti Bělorusku, ale stihl čtyři zápasy (tři vítězné plus remízu) a byl v nich hodně vidět. Leckoho asi překvapí četnost výskytu Matěje Vydry, jenž zasáhl do sedmi zápasů. Gól dal ale letos jediný a v kvalifikaci to nebylo – jen v přípravě do sítě Ukrajiny.

Tabulka se souhrnem: jméno hráče, zápasy (jejich bilance) a prémie. 

Starty reprezentantů a jejich prémie za utkání, v nichž zasáhli do hry. Prémie jsou 150 tisíc za výhru a 50 tisíc za remízu. Za nominaci na zápas je 20 tisíc Starty reprezentantů a jejich prémie za utkání, v nichž zasáhli do hry. Prémie jsou 150 tisíc za výhru a 50 tisíc za remízu. Za nominaci na zápas je 20 tisícFoto Blesk