Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

13. komnata mistra světa Verstappena: Otec byl obviněn z pokusu o vraždu!

Autor: sm

Život Maxe Verstappena působí přímo pohádkově. V neděli se mu podařilo perfektně završit sezónu a vybojovat titul mistra světa, čímž ukončil několik let trvající nadvládu Mercedesu a také Lewise Hamiltona.  Ani současný světový šampion není ale bez kostlivců ve skříni. Tím největším je aféra jeho otce, který byl před lety obviněn z pokusu o vraždu...

Řidičské umění zdědil Max Verstappen nejspíš po svém tátovi Josovi, který sám ve Formuli 1 závodil. Ten bude evidentně pravým opakem icemana Kimiho Raikkonena, kterého jen tak něco nerozhodí. Bývalý nizozemský závodník totiž podle všeho nejde pro ránu daleko, což pocítily především ženy po jeho boku.

V roce 2012 se Jos Verstappen dokonce dostal do vazby kvůli pokusu o vraždu. Krátký pobyt za mřížemi si vysloužil tím, že měl úmyslně najíždět do své bývalé přítelkyně autem. 

Nebylo to přitom poprvé, kdy měl bývalý stájový kolega Michaela Schumachera problém s násilím. Jen o rok dříve se mluvilo o tom, že svou přítelkyni napadl v jednom z holandských hotelů poté, co se jejich hádka vymkla kontrole. Obvinění ale Nizozemec popřel: „Došlo k hádce. Ano. To je vše.“

Tak se slavil triumf Verstappena v F1. Podívejte se na atmosféru v nizozemských hospodách
Video se připravuje ...

Ruku prý vztáhl také na Maxovu maminku. Úřadujícímu šampionovi bylo v té době 11 let. Jos ji měl napadnout, vyhrožovat jí a také poničit pneumatiky na autě.

Jen pár let předtím si pak bývalý jezdec odnesl od soudu podmínku za incident na motokárové dráze, během kterého skončil jiný muž se zlomenou lebkou. 

Agresivní chování Jose musel zřejmě čelit i sám Max. V roce 2012, když mu bylo pouhých 15 let, dostal jeho otec vztek kvůli výkonu, který současný mistr světa předvedl na trati během druhého kola  závodu mistrovství světa v motokárách v Sarnu u Neapole, 

„Snažil jsem se předjíždět ve velmi rychlé zatáčce. Jezdec mě neviděl a trefili jsme se. Můj táta ten víkend velmi tvrdě pracoval a já to všechno zahodil. Byl velmi naštvaný a nemluvil se mnou. Cestou domů, asi osm kilometrů daleko, mi něco řekl a nakonec jsme se pohádali,“popsal tehdy jezdec.

Konflikt vygradoval natolik, že Jos svého syna vykopl z dodávky. Max musel opuštěný čekat na benzínové pumpě, dokud ho nevyzvedla jeho máma. 

Jos situaci přiznal, ale žádná lítost se nedostavila.: „Šest nebo sedm dní jsem s ním nemluvil. Věděl jsem, co dělám, a myslím, že mu to pomohlo a formovalo ho. Není mým úkolem mu teď radit."