Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Radostná novina u slavné biatlonistky: Na trati se trápí, doma prožívá štěstí

Autor: sm

Etapa plná trápení? Ani náhodou! Norská biatlonistka Tiril Eckhoffová (31) momentálně sice nepatří mezi ty nejblyštivější hvězdy na trati, ale v osobním životě září štěstím! Na sociálních sítích se pochlubila velkou novinou.

Půvabná blondýnka Tiril Ekchoffová bude brzy vdanou paní! O velkou novinu se s fanoušky podělila na svém instagramovém profilu, kde ukázala zásnubní šperk, který teď její prsteníček zdobí. 

Desetinásobnou mistryni světa a olympijskou medailistku požádal o ruku její přítel Ånund Lid Byggland (31). Společnou mají mimo jiné i lásku ke sportu. Zatímco Byggland je běžcem na lyžích, jeho snoubenka Tiril k tomu coby biatlonistka ještě přidává i střelbu.

Tiril se tak navzdory nepříznivým výsledkům na trati, kde v poslední době bohužel kvůli zdravotním problémům také několikrát chyběla, může usmívat. Ještě minimálně v prosinci jí ale do smíchu nebylo ani trochu. Kromě „pracovního trápení“ se přidala ještě ostuda poté, co se norská královna biatlonu slovně otřela o ruské biatlonistky.

V podcastu na jednoduchou otázku ohledně nejlepší kamarádky z dalšího týmu zvolila možná až příliš upřímnou odpověď. Jako blízkou přítelkyni titulovala Jekatěrinu Jurlovovou-Perchtovou, ostatní pak popsala dost rázně: „Kdežto ostatní Rusky neumějí moc anglicky a obvykle se tváří nemile. Koukají na nás divným pohledem a my se jich potom většinou bojíme. Podle mě nejsou moc šťastné.“

Ruské biatlonistky si pak slova Ekchoffové přeložily pomocí nepřesného překladače, který vyjádření dal ještě o něco větší grády, neboť Rusky tituloval jako mrchy. Naštěstí si z vyjádření biatlonistky podle všeho nedělaly těžkou hlavu.