Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Drzá“ reportérka popsala tiskovku s rodinou Djokoviče: Takové drama nečekala!

Autor: ris

Kauza Novaka Djokoviče (34) a jeho pofidérního vstupu do Austrálie hýbe nejen tenisovým světem, a tak se německá reportérka stanice RTL Elke Büchterová vydala do „vlečné zóny“ v Bělehradu, aby navštívila pondělní tiskovou konferenci, kterou ve své restauraci pořádala hráčova rodina. Svými „nerelevantními“ dotazy způsobila pěkné haló i předčasný konec jednostranného setkání.

Z tiskovky se totiž vyklubal spíš brífink všech zúčastněných na Srbovu podporu. Jak se ukázalo, jediným objektivně smýšlejícím člověkem v místnosti byla právě Büchterová a možná její kameraman. Podle toho také kladla otázky.

„Lituje Novak, že se nenechal očkovat?“ Nic! „Měl Novak 16. prosince pozitivní test na covid?“ Žádná odpověď! „Účastnil se pak veřejných akcí?“ Konec! „Tisková konference právě skončila,“ ucedil podrážděně Djokovičův bráška Djordje a přítomným i s otcem a matkou demonstrativně zazpívali skladbu „Jedna píseň, jeden tým.“

„Celkem mě to překvapilo. Až takové drama jsem nečekala,“ připustila Büchterová a přiznala, že se během akce necítila komfortně. „Myslím, že jsem v očích přítomných působila jako záškodnice. Djokovič je jejich superhrdina.“ Ani podmínky pro práci neměla takové, na jaké je z vyspělé Evropy zvyklá.

„Nic tam nebylo v souladu s momentální koronavirovou situací. Abych řekla pravdu, krátce jsem přemýšlela, jestli se toho vůbec mám účastnit. Místnost byla přeplněná lidmi, kteří se předháněli v tom, aby měli co nejlepší místa. Udržet si odstup prostě nešlo. Spousta z nich byla bez roušky, ostatní ji měli pod nosem,“ popsala.      

Německá reprotérka stanice RTL Elke Büchterová našla odvahu a vydala se do Bělěhradu na tiskovou konferenci rodiny Novaka Djokoviče. Po jejích nerelevantních otázkách bylo setkání ukončeno!
Německá reprotérka stanice RTL Elke Büchterová našla odvahu a vydala se do Bělěhradu na tiskovou konferenci rodiny Novaka Djokoviče. Po jejích nerelevantních otázkách bylo setkání ukončeno!