Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bronzoví hrdinové ze Slovenska se odmítli setkat s politiky: Tleskám, říká Kapuš

Autor: sm

Hrdinové jsou doma! Úterý se na Slovensku ponese na vlně oslav olympijského bronzu, které trochu překvapivě vybojovali naši východní sousedé. Do akce půjde legendarní kabrio autobus, který hokejisty odveze na velkolepou oslavu na fanoušky. Hráči naopak předem avizovali, že o setkání s politiky nemají zájem, což kvitoval bývalý hokejista Richard Kapuš.

Oslavy a vítání olympijských hrdinů, kteří Slovensku vybojovali bronzovou medaili, vypuknou v hlavním městě kolem půl čtvrté odpoledne. Hokejisté nejprve budou absolvovat trasu v autobusu bez střechy a nakonec zakotví na Náměstí SNP. 

Chybět ovšem bude setkání s politiky. Už dříve bylo avizováno, že hokejisté nemají zájem je po příletu domů navštívit. Bývalý hokejový reprezentant Richard Kapuš tohle gesto ocenil.

VIDEO: Perfektní jízda Slovenska. Švédskému soupeři nedali šanci!

„Tleskám jim za tohle gesto, protože po úspěchů se politici jen ukazují a fotí,“ nebral si servítky. „Následné kroky v prospěchu sportu potom nejsou žádné. Příkladů jsme tady už měli hodně. Zezulová nebo Vlhová dělají Slovensku úžasnou reklamu. Politici by se neměli jen fotit, ale také pro ně něco udělat,“ burcoval v podestu Fair Play.

Podle Kapuše mají na úpadku slovenského sportu politici svůj podíl. „Vím, že je těžká doba. Ale sport nám dlouhodobě upadá a je to i zásluhou politických špiček.“

Slováci vybojovali bronzovou medaili. Radost chtějí sdílet s fanoušky, setkání s politiky odmítli
Slováci vybojovali bronzovou medaili. Radost chtějí sdílet s fanoušky, setkání s politiky odmítli