Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Odchovanec Jágrova Kladna měl krást přepravky na pivo: Jeho „kumpán“ promluvil

Autor: sm

Jmění sice nevydělal, ale z ostudy má kabát. Český hokejista David Růžička působící v dresu Prešova měl se svým spoluhráčem Jánem Ťavodou najít zajímavý přivýdělek u výkupů lahví, do kterého měla dvojice posílat přepravky od piva, které ukradli na prodejně. Ťavoda teď ale promluvil a údajně byl příběh trochu jinak...

Podle původní informace měli dva hokejisté prešovského klubu úřadovat u výkupu lahví v prešovském supermarketu. Tam nosili přepravky na pivo, které vzali z prodejní plochy. Lístky, které dostali, si pak nechali proplatit u pokladny. 

Slovenský hokejista Ján Ťavoda teď promluvil pro Nový Čas ve všem je prý nevinně. Celá kauza vyplula napovrch poté, to policisté zveřejnili informaci o svědcích z prešovského obchodu. Následující den už šel Ťavoda na policii. „Byl jsem vypovídat v sobotu. V Tescu jsem byl s panem Růžiškou jen jednou 18. Ledna. On tam byl i 15. a 19. Ledna. Zeveřejnili i mou fotku, protože on byl maskovaný a potřebovali zjistit totožnost. Když jsem byl na policii, dali mi za pravdu. Zvažuji právní kroky. Jsme považováni za zloděje, ale já znám pravdu,“ osvětlil okolnosti hokejista.

Hráče na policii ztotožnil i majitel klubu, za který oba hráli. „Ano, je to pravda. Já ale trvám na tom, že jsem byl se spoluhráčem nezávazně na nákupu. Připouštím, že když jsme přišli na místo, prozradil mi, co bude dělat. Já jsem mu řekl, že není normální, aby to nedělal. Stál jsem vedle něj, když vrátil jednu přepravku, ale potom jsem odešel a šel jsem si nakupovat svoje věci,“ popsal Ťavoda počínání kladenského odchovance.

„Asi po 15 minutách jsme vyšli ven. Vrátil se a nechal si vyplatit peníze za účtenku z automatu.  na stvrzenku. Zasmál jsem se, že je hloupý, ale přece nenabronzuju spoluhráče. Asi tam šel i druhý den... Já jsem nekradl. Neměl jsem ani jeden zálohový lístek, ani jsem si žádný nenechat zaplatit. I v policejní zprávě se uvádí, že krabice ukládal jeden pán, nikoliv dva. Já jsem byl vypovídat pouze jako svědek,“ uzavřel Ťavoda, který se spolu s Růžičkou musel z klubu.poroučet.

„HC Grotto Prešov odsuzuje jednání Davida Růžičky a Jana Ťavody a s okamžitou platností s nimi ukončujeme spolupráci. Záleží nám na dobrém jménu prešovského hokeje. Naši hráči mají být vzorem pro mladé hokejisty a to, co tato dvojice udělala, je v rozporu s hodnotami našeho klubu. V současné době pracujeme na adekvátní náhradě ze zahraničí, abychom posílili naši obranu,“ uvedl klub na sociálních sítích.