Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zklamaná Puskarčíková: Bolí to, řeším malichernosti. Chtěla být na kameře s Tiril

Autor: sm

Na nedělní stíhačku nebude Eva Puskarčíková vzpomínat úplně v dobrém. Už po položkách v leže si vykoledovala sedm trestných kol a závod nedokončila poté, co ji Tiril Ekhoffová dojela o kolo. Česká biatlonistka byla z takového výsledku zklamaná, ale přesto neztrácela svůj humor. Zároveň přiznala, že pro ní nálada na závodě byla dost smutná...

Puskarčíková se ke svému neúspěšnému závodu vyjádřila na sociálních sítích. „Závody bolely, jako vždy, i když tentokrát skoro více na duši. V okamžicích jako tento, když se zamyslím, tak si uvědomuji, jak malicherné problémy řeším…a díky za to, že ZATÍM řeším pouze to, že jsem pomalá, nemůžu a nebo že se netrefím,“ narážela Puskarčíková válku na Ukrajině, která vyhnala z domovu spoustu lidí a další připravila o život. Mezi zesnulé, kteří za Putinovu „mírovou misi“ zaplatili životem, patří mimo jiné i biatlonista Jevhen Malyšev (†19).

„Celé tyto závody byly ve zvláštním duchu, před štafetami nám tu na obrazovce běžely obrázky ukrajinského týmu, a já měla pocit že se snad rozbrečím. Mísí se ve mně pocity a výčitky, že si tu jen tak závodíme… na druhou stranu si říkám, co mohu udělat?“ ptala se zoufale blondýnka, kterou dění trápí.

„Tož vezmeme alespoň modro-žluté barvičky, ať to má alespoň nějaké symbolické poselství… Ať to do nich pereme ze všech stran. Biatlon má spousty ruských fanoušků a jestli alespoň jednoho z nich trkne, že tu není něco správně, stálo to za to!“ přidala poděkování partnerské firmě, která pro tým bleskově vyrobila čelenky a čepičky v barvách ukrajinské vlajky.

Pak už se ale Puskarčíková vrátila zpátky k závodu. „Já se dnes snažila a dala vleže za 5, abych když mě bude dojíždět Tiril, byla na výslunní a zkusila být v záběru co nejdéle a poselství předávala,“ vtipkovala Eva. „Samozřejmě na odlehčení, kdyby to někdo nepobral, nebylo to schválně. Ovšem, že by bylo lepší, kdybych byla na stejném místě a o kolo napřed, bohužel s tím nahoře si házíme trošku klacky pod nohy,“ povzdychla si biatlonistka.

Přesto, že ji to v neděli s flintou tak úplně nevyšlo, rozhodně ji nehází do žita: „No nic… sesbírat ze země síly, hrdost, odhodlání a jedeme dál!“ ukončila svůj emotivní příspěvek.

Puskarčíkové závod nevyšel. Popsala, jaké pocity se v ní mísily
Puskarčíkové závod nevyšel. Popsala, jaké pocity se v ní mísily