Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Konec McDonaldu v Rusku: Zoufalá reakce Pljuščenka!

Autor: sm

Sbohem západní vymoženosti! Poté, co světoznámé firmy oznámily konec podnikání v Rusku, se někteří tamní obyvatelé začali shlukovat před jednotlivými obchody, aby si ještě naposledy mohli nakoupit luxusní zboží anebo vychutnat známé fastfoodové jídlo. Jiní naopak rozhodnutí vítali s otevřenou náručí a prohlašovali, že tohle rozhodně není žádná škoda… A Putinův obhájce Pljuščenko pochopitelně nemohl mlčet.

Jednou z firem, které to v Rusku zabalily, je také fastfoodový řetězec McDonald's. Jeho odchod vyvolal doslova paniku a svět okamžitě obletěly záběry, jak se před jeho pobočkami začali Rusové štosovat a tvořit dlouhé fronty. Jiní ale hrdě prohlašují, že západní styl života nepotřebují. Paradoxně mezi ně nyní patří i Putinův obdivovatel  a krasobruslařský šampion Jevgenij Pljuščenko.

Ten na svém instagramu sdílel obrázek, jehož autor přepracoval originální logo tak, aby z něj vznikl text »Pelmeně«, což je tradiční ruské jídlo v podobě těstových taštiček plněných masem. „Kde je ruská vůně, tam je ruský duch!“ snažil se Pljuščenko citátem z Puškina o hrdý tón.

Otázkou zůstává, jak dlouho bude ruský duch jeho krajanům stačit, a jemu samotnému obzvlášť. Olympijský vítěz z Turína se totiž na instagramu velmi rád vychloubal přepychem, ve kterém s manželkou a dětmi žijí. A světoznámé značky jako Dior či Lous Vuitton toho byly samozřejmě součástí. V tom kontextu vyznívají jeho vlastenecké výkřiky spíš zoufale.

Blueline: Ovečkinova podpora Putina a ruská zbraň jménem KHL
Video se připravuje ...

Čtvrtý syn Rudkovské si také žije v luxusu
Čtvrtý syn Rudkovské si také žije v luxusu