Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dvě třetiny, pak ztratil vědomí: Komentátor zkolaboval během zápasu!

Autor: pl

Hokejoví příznivci ve Švýcarsku, kteří během úterního večera sledovali televizní duel semifinále play-off mezi Zugem a Davosem, prožívali ve třetí třetině větší drama než to, co se odehrávalo na kluzišti. Závěrečné dějství zahájil jiný hlas, než na který byli zvyklí. Původního komentátora Thomase Rottmeiera nahradil jeho kolega. Důvod? Komentátorův špatný zdravotní stav, který vyvrcholil tím, že zkolaboval.

„Ze zdravotních důvodů musíme v utkání mezi EV Zug vs. HC Davos od 3. třetiny změnit komentátora! Mezitím bude v komentování pokračovat Ken Vettore ze studia,“ zněl tweet televizní stanice MySports, kterým vysvětlila absenci Thomase Rottmeiera.

S informací přišel švýcarský deník Blick, který uvádí, že se komentátor necítil dobře už po první třetině. Po druhé třetině už byly zdravotní problémy tak vážné, že radši sám vyhledal lékařskou pomoc. A pak to přišlo, zničehonic zkolaboval!

Ocenil podporu fanoušků

Naštěstí ale s pomocí týmového lékaře Zugu nabral rychle vědomí, a byl převezen do nemocnice. Následující den už uklidňoval fanoušky na internetu. „Práce hokejového komentátora nepatří k těm, kde si můžete dát krátkou pauzu a vyjít na čerstvý vzduch, pokud se necítíte dobře,“ napsal na úvod.

„A tlak, který se s tím ruku v ruce dostaví, moc situaci nezlepšuje. Stejně tak fakt, že nevíte, co se bude v daný okamžik dít. Díky vyšetřením jsem měl ale velmi rychle jasno, a teď už se cítím mnohem lépe. Navíc mě potěšila podpora fanoušků napříč celým hokejovým Švýcarskem,“ ocenil Rottmeier na závěr hokejové nadšence.

Švýcarský hokejový komentátor Thomas Rottmeier.
Švýcarský hokejový komentátor Thomas Rottmeier.