Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Italský přítel Puskarčíkové jde v jejich stopách: Ukončil biatlonovou kariéru!

Autor: sm

Zazvonil zvonec a s biatlonem je konec. Eva Puskarčíková (31) nejprve sama odešla do sportovního důchodu a teď v něm přivítala i svého přítele Thomase Bormoliniho (30). Ten po společné dovolené oznámil překvapivou novinu na svých sociálních sítích. A česká šampionka ho chápavě podpořila.

„Drazí milovaní, tady jsem. Ta chvíle nastala. Odcházím z biatlonu,“ začal Ital věcně své oznámení o ukončení kariéry. „Po dlouhém přemýšlení jsem došel k závěru, že je čas na změnu v mém životě. Doposud jsem byl všestranným biatlonistou, který žil naplno svůj sportovní i lidský život. Život sportovce vás uzavře do krásné bubliny daleko od reality, ale zároveň se vyznačuje odříkáním a neúspěchy,“ rozepsal se následně.

Fanoušky seznámil se svým záměrem opustit biatlonové vody krátce poté, co se spolu s Evou vrátil z dovolené v exotice. 

„Čas letí, mám pocit, že mi léta pod nohama ubíhají příliš rychle. Chci něco jiného. Vždy jsem byl přímý a upřímný, to je moje pravda. Děkuji vám všem z celého srdce. Nevím, co se stalo, ale od Pokljuky 2021 jsem vás všechny cítil vedle sebe tak moc, jako by tam hořelo. Děkuji. Cítil jsem se milován,“ těšilo italského reprezentanta, který podle svých slov žije z lidských vztahů, náklonnosti a lásky, což je něco, co přesahuje rámec sportu.

Thomas připojil také jmenovité poděkování těm, kteří jej podporovali. Na první místo dosadil svou rodinu. „Také díky vám jsem si splnil své sny. Jsem vám vděčný. Nyní jsem vystoupil z rutiny, z pověstné komfortní zóny, připraven na nové výzvy, nové cíle. Objímám vás,“ uzavřel své sdělení.

Přestože se pod příspěvkem strhla vlna smutných komentářů, ze kterých je zřejmé, jak moc bude Thomas fanouškům, ale i soupeřům na závodech chybět, Ital našel pochopení a podporu u své české lásky. „Je to na slzu, ale to je život a nové výzvy. Když cítíš, že to stačí, tak to prostě stačí,“ napsala Puskarčíková k Bormoliniho rozhodnutí.

Italský reprezentant Thomas Bormolini ukončil biatlonovou kariéru
Italský reprezentant Thomas Bormolini ukončil biatlonovou kariéru