Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Despotická trenérka ostrouhala: Tutberidzeová se v USA nesmí přiblížit k ledu!

Autor: sm

Útěk ze země bičované propagandou nevychází podle představ. Ruská trenérka  Eteri Tutberidzeová se těšila na výlet za dcerou do Bostonu, kde plánuje navštívit tamní krasobruslařský klub. Namísto otevřené náruče ale přišla studená sprcha: Koučka, která se do záře reflektorů dostala po únorovém objevení dopingu u její svěřenkyně Valijevové, má zákaz se i jen přiblížit k ledu!

Krasobruslení propadla nejen Eter Turberidzeová, ale také její dcera Diana. Ta trénuje v Bostonu, kam ji také má přijet navštívit její matka. Zahraniční média nejprva spekulovala, že má v tamním krasobruslařském klubu pomoci zkušená Ruska s choreografií, ale jak se nakonec ukázalo, přístup na led ji bude odepřen. 

„Tutberidzeová může přijít a sledovat proces z tribuny. Stejně jako každý rodič však bude muset dodržovat naše pravidla. Rodičům je zakázáno být na ledě nebo stát vedle," uvedla ve vyjádření pro Generico.ru ředitelka správy kluziště Rebecca Stumpová.

K zákazu, který má být pro rodiče krasobruslařů standardní, se vyjádřila i bývalá krasobruslařka a manželka mluvčího Kremlu, Taťjána Navková. „Tohle je šílenství. To už je nějaký druh šílenství,“ hořekovala ukrajinská rodačka, která si v minulosti zvolila k prezentaci na ledě choreografii odkazující na holocaust.

Ne všichni však považují nařízení za problém. Trojnásobná olympijská šampionka Irina Rodninová pravidla okomentovala naprosto bez emocí. „Správce stadionu určuje pravidla na svém kluzišti, nevidím v tom vůbec žádné potíže.“

Tutberidzeová se na led v Bostonu nedostane
Tutberidzeová se na led v Bostonu nedostane

Témata:  blesksporttutberidzeováPeskovNavkováUSABoston