Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Usvědčila ho kamera! Bývalý šampion v šipkách jde do vězení za sexuální útok

Autor: pl

Dva roky natvrdo. Tak zněl verdikt anglického soudu v případě ex-světového mistra v šipkách Teda Hankeyho (54), který v září loňského roku sexuálně napadl náctiletou dívku. Hankey, který má mimo jiné manželku a děti, celou dobu u soudu popíral jakoukoliv vinu. Z odporného činu ho nakonec usvědčila až nahrávka z nedaleké kamery.

K celému incidentu došlo loni 10. září. Podle anglického tisku Daily Mail má být oběť stará od 16-18 let. Dívka napadení nahlásila na policii o šest dní později. Ve stejný den si pro Hankeyho přišla policie.

U soudu celou dobu zapíral, a říkal, že to není pravda. Nakonec by mu to dokonce možná i prošlo, ale chyba lávky! Slavný šipkař totiž nepočítal s nahrávkou, na které je celé napadení zachyceno. Nahrávka byla puštěna až poté, co veřejnost a zástupci tisku opustili soudní síň. Samotné video odmítl komentovat. Následujících 10 let bude také evidován v registru sexuálních násilníků.

Osobně se nikdy nepřiznal

„The Count“ (v překladu „počet“), jak se Hankeymu přezdívá, povalil dívku na zem v domnění, že si to k ní může dovolit. To se ale spletl, a hodně. Verdikt? Dva roky natvrdo. „Nebýt videozáznamu, Hankey by zapíral až do hořkého konce,“ odůvodnil soudce rozhodnutí poslat britského sportovce do vězení. Podle soudu jeho žena požádala o rozvod, a jeho děti už s ním nechtějí mít nic společného.

Hankey vyhrál prestižní BDO world champioship dvakrát, v letech 2000 a 2009. V šipkařských kruzích se také proslavil kuriozitou, kdy na zápas dorazil v převleku upíra. Odhadované jmění někdejšího mistra se pohybuje v přepočtu mezi 29 až 234 miliony korun, a to i přesto, že v roce 2017 vyhlásil bankrot.