Patrik Czepiec
12. června 2022 • 09:40

Procházkova řež nadchla svět i Česko. UFC se klaní, Soukalová bez nehtů

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Byla to fenomenální vojna. A když už se zdálo, že Jiřímu Procházkovi propadá pás pro titulového šampiona v polotěžké divizi UFC mezi rukavicemi, v poslední minutě uškrtil uznávaného zemaře Glovera Teixeiru. Brazilec na submisi prohrál poprvé v životě. Hotový poprask! Představení českého samuraje konsternovalo i sportovní svět. Nad výkonem Procházky žasne bývalý šampion Jan Blachowicz, rovnou připojil osobní výzvu. Štěstím bez sebe je někdejší česká reprezentantka v biatlonu Gabriela Soukalová, bývalý fotbalista David Limberský či Leoš Mareš. Projděte si nejzajímavější reakce!

  • Jan Blachowicz

    Procházkovu šílenou show, během níž přežil několik pokusů o submise, hlubokou tržnou ránu nad obočím i tvrdé údery přímo na bradu, s velkou pompou glosovali také zahraniční bojovníci MMA. Bezprostředně po zápase byl nejvíc slyšet exšampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. Otevřeně se přihlásil o bitvu s čerstvě korunovaným králem.

    „Jiří, jsem další na řadě. Jsi na mě připravený a já se připravím na tebe. Evropa na tento zápas čeká a společně s ní celý svět. Musíme ho uskutečnit,“ nechal se slyšet Blachowicz skrze sociální sítě UFC.

    Procházka vs. Teixeira: Historický okamžik - vyhlášení českého šampiona
    Video se připravuje ...

  • Gabriela Soukalová

    „Neskutečný zápas. Dějiny jsou přepsány! Všechny nehty mám okousané, ale jinak to prostě nešlo,“ napsala na Instagramu biatlonová legenda Gabriela Soukalová. K prvnímu českému titulu v UFC poslala Procházkovi na dálku gratulaci.

    Nadšená z výkonu Jiřího Procházky byla také bývalá biatlonistka Gabriela SoukalováFoto Instagram

  • David Limberský

    K Soukalové se připojil i David Limberský, slavná postava z české fotbalové scény. Zápas samuraje z Hostěradic pečlivě sledoval. „Neuvěřitelné, neskutečné…“ rozplýval se po konci boje a symbolicky Procházku korunoval.

    Nadšená reakce bývalého fotbalového reprezentanta Davida Limberského na vítězství Jiřího ProcházkyFoto Instagram

  • Dominick Reyes

    „Můj bože, to byl zápas. Vítěz si to opravdu zasloužil,“ napsal na Twitteru předchozí Procházkův soupeř Dominick Reyes, kterého Čech ukončil efektním loktem z otočky. 

  • Cub Swanson

    „Nevím, jestli jsem někdy viděl střet, který by stále probíhal stylem nahoru – dolů jako tento,“ připojil se UFC zápasník z pérové váhy Cub Swanson.

    Procházka vs. Teixeira: Český samuraj unikl ukončení a dostal se ze škrcení
    Video se připravuje ...

  • Billy Quarantillo

    Byli však i tací, kteří vítězství Procházky nepřivítali úplně nadšeně. Bojovník Billy Quarantillo si před hlavním zápasem turnaje UFC 275 vsadil na Glovera Teixeiru. „Byl jsem tak blízko, ale v posledních 30 sekundách jsem o své peníze přišel,“ čertil se naoko další zástupce pérové divize, který však oběma bojovníkům symbolicky zatleskal.

  • Alan Jouban

    „Jiří je divoch! Podstupuje riziko a platí za to, ale taky se k němu kvůli tomu nesmíte otočit zády!“ napsal Alan Jouban, bývalý MMA zápasník.

  • Jaromír Jágr

    Už před osudovým utkáním s brazilským šampionem Gloverem Teixeirou držel Procházkovi palce hokejista Jaromír Jágr. Přiznal, že během svého působení v zámoří se několikrát na turnaje UFC podíval, ale nikdy necítil stejné emoce jako nyní, kdy šel český zástupce poprvé o titul.

  • Ben Cristovao

    „Zrodila se nová česká legenda!“ má jasno i zpěvák, producent a také bojovník Ben Cristovao.

  • Leoš Mareš

    Moderátor a zpěvák Leoš Mareš sledoval zápas důkladně a přispěchal s vtipnou gratulací...

  • Carla Esparzaová

    „Myslím, že jsem dneska tak šestkrát řeka, že tohle je konec, ale tihle borci jedou dál,“ nechala se slyšet Carla Esparzaová, první šampionka slámové váhy UFC. 

  • Kamaru Usman

    Poklonu před oběma bojovníky vysekl i Kamaru Usman, nejlepší zápasník UFC napříč váhami. „Úchvatný zápas!“ 

  • Conor McGregor

    A že Procházka není UFC scéně lhostejný, to dokazuje vyjádření nejslavnějšího zápasníka MMA Conora McGregora. Bláznivý Ir držel palce právě českému vyzyvateli. A po zápase napsal: „První UFC šampion pro Českou republiku. Nezkrotný samuraj. Jaký zápas! Jaký výkon! Obří gratulace."

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální události
Články odjinud