Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hysterická krasobruslařka Trusovová v otevřeném rozhovoru: Ničeho nelituji!

Autor: ptr

Patří mezi nejlepší krasobruslařky světa, ale zároveň je velmi rozporuplnou osobou pro všechny příznivce tohoto sportu. Její výbuch emocí se stal jedním ze symbolů posledních olympijských her v Pekingu. Alexandra Trusovová (17) se poprvé rozhovořila o tématech, o kterých do této chvíle mlčela. Co všechno v otevřeném rozhovoru pro sport24.ru prozradila?

Obsáhlá zpověď vznikla v rodném městě mladé rusovlásky Rjazani. Městečko ležící cca dvě stě kilometrů od Moskvy navštěvuje v poslední době spíše výjimečně, ale stále k němu chová velkou citovou vazbu. Právě zde strávila prvních pět let své kariéry a odrazila se až do světové špičky. Saša samozřejmě patří aktuálně mezi velmi známé tváře a na ulici ji poznávají zástupy fanoušků.

„Jako příklad mohu uvést dnešní cestu. V Rjazani jsem krátce a na ulici jsem skoro nebyla - doslova jsem vystoupila z auta, šla na kluziště, ale třem lidem na ulici se podařilo mě poznat a pak ještě dvěma holkám tady. Ale hodně mě poznávají i na jiných místech. Nedávno jsem byla v Petrohradu a lidé, kteří šli proti, mě zdravili. A v Moskvě je jich také mnoho. Takže ani nedokážu říci, kde je to častější.“

Popularita ji ale těší. „Obecně se mi moc líbí, když mě poznávají, líbí se mi popularita. Ale jsou chvíle, kdy už je to moc,“ přiznala, že existují určité hranice. „Nelíbí se mi, když mě někdo tajně fotí nebo natáčí,“ pojmenovala, co už je za hranou. „Dříve jsem pozornost neměla ráda vůbec, teď už to cítím jinak,“ promluvila také o vývoji své osobnosti.

Došlo i na propíraný vztah s kolegou Markem Kondraťukem. „O společném vystoupení jsme ještě neuvažovali,“ pousmála se Alexandra nad otázkou na tělo. Pak ovšem zvážněla a rozhovořila se o tom, proč se pochlubili vztahem na sociální síti.

„Nejprve nás vyfotografovali. Samozřejmě jsme to nechtěli skrývat, ale pokaždé, když jsme si spolu vyšli, byli jsme sledováni. Pak jsme zveřejnili naše fotografie. Nebylo to ideální. Ukazuje se, že kvůli neustálému sledování spolu nemůžeme normálně chodit. Je to velmi zvláštní,“ postěžovala si kráska na stinnou stránku popularity.

Na závěr přišla na přetřes i olympiáda a její »slavný moment«. „Udělala jsem vše, co jsem mohla. Byl to velmi dobrý výkon,“ zhodnotila svůj volný program v Pekingu. „Jsem se sebou 100% spokojena. Bez jakýchkoliv pochyb,“ nepřipustila ani náznak, že by její výkon na ledě nebyl dokonalý.

Nelituje ani následných okamžiků, kdy propukla v hysterický pláč. „Není mi to líto. Jednou jsem brečela na ruském šampionátu. Poté mě fanoušci žádali, abych už nebrečela, protože pak sami pláčou. Od té doby jsem se bez ohledu na výkony snažila skrývat emoce, pořád se usmívat, nedávat nic najevo. Ale na olympiádě to bylo nad moje možnosti. A nemohla jsem si pomoci,“ popsala důvody svého záchvatu.

„Požádal jsem, aby mě nenatáčeli, chtěla jsem odtud odejít a ptala jsem se na to. Ale nepustili mě ani do šatny. Musela jsem být jen na ledě, kvůli vyhlášení. Ale kamery byly všude. Snažila jsem se opustit natáčený prostor, jít kamkoli. Snažila jsem se odejít, když ostatní bruslaři bruslili, když mě požádali o rozhovor. Ale neměla jsem kam jít. Prostě jsem nemohla odejít,“ zněl její popis bezvýchodné situace.

Snažila se vyhnout kamerám, jak to jen šlo, ale na její prosby nebyl očividně brán zřetel. „Samozřejmě jsem nechtěla brečet na veřejnosti. Stalo se to, protože nebylo kam jít. Nechtěla jsem, aby se to natáčelo, a požádal jsem je, aby to nedělali. Ale co bylo, bylo.“

I přes aktuální sankce proti ruskému sportu a nemožnosti zúčastnit se světových soutěží o změně občanství vůbec neuvažuje. Svou budoucnost nyní nechává volně plynout, i když určité představy o životě má. „Za deset let mi bude 27. S největší pravděpodobností už budu mít dítě. Protože to chci. A co budu dělat? To nevím. To je příliš daleko.“

Alexandra Trusovová nesla těžce, že na olympiádě nezískala zlato.
Alexandra Trusovová nesla těžce, že na olympiádě nezískala zlato.