Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězda PSG vznesla obvinění z rasismu! Hříšníkem má být fotbalový boss Francie

Autor: pl

Minulý měsíc měl pořádný důvod k radosti, když prodloužil smlouvu s pařížským gigantem o další tři roky. Nyní se ale útočník Paris Saint-Germain Kylian Mbappé (23) ostře ohradil proti samotnému prezidentovi francouzského fotbalového svazu Noëlu Le Graëtovi (80). Důvod? Viní ho ze zlehčování rasismu.

Celý spor začal na Euru 2020, když Mbappé neproměnil penaltu v osmifinále proti Švýcarsku, a Francie tak překvapivě vypadla na úvod vyřazovací části turnaje. Slavný fotbalista musel následně čelit lavině rasistických urážek, která se spustila na sociálních sítích.

Reprezentační konec?

Pařížský rodák očekával, že se ho federace zastane, a něco s tím udělá. Ale opak byl pravdou. Podle něj ho federace dostatečně nechránila, a s rasistickými výroky si její členové hlavu nelámali. Kvůli toho dokonce zvažoval konec v reprezentaci.

Ještě horší obvinění vznesl proti prezidentovi francouzského fotbalu Le Graëtovi, kterého nařkl z bagatelizování rasismu. „Vysvětlil jsem mu, že se ty nadávky týkaly rasismu, ne penalty. On si ale nemyslel, že by mě nějak rasisticky uráželi,“ napsal Mbappé na svůj twitterový účet. Jestli se z této kauzy vyvodí důsledky, zatím není jasné.

Hvězdný útočník PSG Kylian Mbappé
Hvězdný útočník PSG Kylian Mbappé