Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podepsal v NHL, pak ho vojáci odvedli z haly! Gólmanovi nároďáku hrozí válka

Autor: pl

Brankář CSKA Moskva Ivan Fedotov (25), který byl ještě donedávna za hrdinu, byl zadržen na stadionu, a převezen na vojenskou správu, aby se zodpovídal ze svých zločinů proti vlasti. A to nedávno poté, co se na rok upsal Philadelphii Flyers a CSKA vychytal titul. Ne, to není historka z dob Sovětského svazu, ale krutá realita současnosti, které musí ruský gólman čelit.

Stal se jedním z hlavních důvodů, proč hokejisté CSKA Moskva letos zvedli titul nad hlavu. Reprezentoval i na letošní olympiádě, kde chytal za nároďák. Nyní je ale vše jinak. Brankář Fedotov je v očích ruských politiků za padoucha. Čím tak strašným se vlastně provinil? Podle webu currenttime.tv je rodák z finského města Lappeenranta považován za osobu, která se vyhýbá povinnosti vojenské služby. Kvůli tomu zatkli pracovníci kriminalistického oddělení Fedotova přímo u východu ze zimního stadionu.

Vězněm místo boháčem

Hlavní ředitelství ministerstva vnitra pro Petrohrad a Leningradskou oblast už dříve obdrželo žádost od vojenské prokuratury, ve které je uvedeno, že existují dostatečné důvody pro obvinění Fedotova. Budoucnost vítěze Gagarinova poháru za rok 2022 je tak velice nejistá.

Tyto šokující zprávy, které by v roce 2022 čekal jen málokdo, vyšli na světlo světa ani ne 60 dní od Fedotovova podpisu v nejlepší hokejové lize světa, kde si plácl na ročním kontraktu s Flyers. Celkem si měl v přepočtu vydělat 22 milionů korun. Místo toho, aby teď ale zkoušel oslnit tým, který ho před sedmi lety draftoval, bude muset bojovat o svou svobodu, ne-li o život.

Brankář Ivan Fedotov má problém. Byl obvinění z vyhýbání se vojenské povinnosti
Brankář Ivan Fedotov má problém. Byl obvinění z vyhýbání se vojenské povinnosti