Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující detaily odvodu brankáře ruského nároďáku. Skončil v nemocnici!

Autor: pl

Jakoby se praktiky Sovětského svazu vracely na plné obrátky. Hokejový brankář Ivan Fedotov (25), který nedávno podepsal smlouvu v NHL, byl včera odveden zástupci ministerstva vnitra kvůli obvinění z vyhýbání se vojenské povinnosti. Až z toho mrazí. Navíc ho odvlekli uprostřed rozhovoru pro Match TV. Štáb následně běžel za muži s dotazem, co se děje. Dočkali se akorát hrubé reakce. Teď vyšlo najevo, že Fedotov musel být po návštěvě vojenského úřadu převezen do nemocnice!

Podle webu sportkp.ru hledali zástupci ministerstva vnitra Fedotova první červencový den po celém Petrohradu. Dokonce provedli intervenci v několika soukromých bytech. Nakonec ho našli na zimním stadionu, kde zrovna dělal rozhovor pro televizní stanici Match TV. Z národního hrdiny, který v jedné sezoně vychytal stříbro na olympiádě, získal Gagarinův pohár a byl vyhlášen nejlepším brankářem KHL se najednou stal štvanec.

No a co že natáčíte rozhovor?

„Měli jsme s Ivanem plán natočit část na stadionu a část v parku. Když jsme vyšli ven, bylo tam asi 10 lidí. Dva měli masku a maskáče, to mě zarazilo,“ prozradila reportérka Anna Andronovová. „Jeden z nich ukázal Ivanovi průkaz, a asi minutu se o něčem bavili. Pak byl Ivan odveden do dodávky, kterou doprovázela tři auta bez jakýchkoliv symbolů. Přiběhla jsem k dodávce, a podařilo se mi přidržet dveře. Ptala jsem se, co se děje. Odpověděl, že nic, a silou se snažil dveře zavřít. Když jsem mu řekla, že tady natáčíme rozhovor, řekl mi ,No a co?´. To vše hrubými výrazy. Následně na mě křičeli, ať rychle sundám ruku z auta a odjeli,“ zakončila povídání.

Celá situace byla tak špatná, že se Fedotovovi udělalo na vojenské stanici zle, a musel být převezen sanitkou do nemocnice. Poté už o stříbrném medailistovi z letošních ZOH neměl nikdo žádné zprávy. Ani ne před dvěma měsíci přitom podepsal roční kontrakt s Philadelphií Flyers. Celkově to vypadá jako výstraha pro ruské hokejisty, kteří chtějí odejít do nejlepší hokejové ligy světa. Zejména, když oblékají dres armádního CSKA.

Hrozí mu dva roky vězení

To, že byl vojenský zákrok neoprávněný, potvrdil i brankářův právník Alexej Ponomarev. „Zásah byl v rozporu se zákonem. Příbuzní mají právo podat žalobu za účelem pozastavení rozhodnutí návrhu,“ uvedl Ponomarev. Podle jednoho z právníků došlo při zákroku k několika porušením. Za prvé to měli řešit krajské úřady, nikoliv zástupci Petrohradu. Za druhé nebyly splněny procesní předpisy už jen tím, že neprošel lékařskou prohlídkou.

S tím si ale Rusové hlavu evidentně nelámou. Slibnému gólmanovi teď hrozí dva roky za mřížemi. ,,Podle paragrafu hrozí Fedotovovi až dva roky vězení," uvedl pro sportkp.ru zdroj, který nechtěl být jmenován.

A co vedení Flyers? To o situaci ví, ale má svázané ruce. Podle ruských médií je jejich jedinou možností přerušit smlouvu a počkat na konec vojenské služby. Sen o NHL se tak pro Fedotova pravděpodobně navždy rozplynul.

Brankář Ivan Fedotov má problém. Byl obvinění z vyhýbání se vojenské povinnosti
Brankář Ivan Fedotov má problém. Byl obvinění z vyhýbání se vojenské povinnosti