Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obvinění šéfa španělské fotbalové federace: Za peníze organizace si pořádal orgie?!

Autor: sm

Český fotbal čas od času vyprodukuje příběhy, nad kterým by zůstali žasnout i hollywoodští scénáristé. Španělská královská fotbalová federace ale tuzemsku začíná šlapat na paty. Její šéf Luis Rubiales (45) měl pořádat orgie, které navíc ani neplatil z vlastní kapsy. Zvrhlou zábavu »zacvakal« z peněz federace!

Rubiales měl pořádat večírky ve vile v Salobraně ležící v regionu Granada. Akcí se podle El Mundo účastnilo osm až deset mladých dívek a kromě prezidenta organizace byli přítomni také jeho nejbližší spolupracovníci. Rubiales si s placením nedělal těžkou hlavu a náklady nechal proplatit fotbalovou federaci, které šéfuje.

Na bývalého fotbalistu Gaudixu nebo Alicante měl vše prásknout jeho strýc Juan, který byl v minulosti sám jeho podřízeným. Není překvapením, že fotbalová federace, toto nařčení popírá: „Zaměstnanci ani Španělská fotbalová federace nezaznamenali žádnou nesrovnalost." 

Nejedná se ale o první vroubek, který hlava federace má. Už v minulosti čelil nařčení z korupce, přičemž v celé kauze figuroval také slavný fotbalový obránce Gerard Piqué. S každým dalším skandálem se ale Rubialesova pozice stává ještě křehčí...

Luis Rubiales (vlevo) čelí nařčení z pořádaní orgií, které navíc platil z kasy federace
Luis Rubiales (vlevo) čelí nařčení z pořádaní orgií, které navíc platil z kasy federace