Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dobře, že vás bombardujeme! Ruští hokejisté se nechutně pustili do ukrajinského soupeře

Autor: sm

Plná ústa dobroty, ale realita odkrývá opak. »Mírová mise« jak Putin a obvyatelé jeho země rádi označují válku rozpoutanou na Ukrajině, stále častěji ukazuje ruskou krutost nejen na bitevním, ale také na tom sportovním. O pořádné pozdvižení se teď ruští hokejisté postarali na Continental Cupu, kde jednomu z ukrajinských účastníků dokonce vyhrožovali zabitím i s jeho rodinou!

Během utkání mezi Barcelonou a tureckým Buz Adam se na ledě semlela pořádná rvačka. Za španělský celek nastoupilo duo Ukrajinců, Artěm Ponomarenko a Stanislav Didkovskyj, jeho tatínek Daniil je trenérem týmu. Na straně Turků se zase prezentovalo dvanáct Rusů, mezi kterými byl i Alexej Kojgorod, jenž má na svém kontě zlato s MS do 18 i 20 let a zisk Gagarinova poháru. 

Právě Kojgorod měl být také spouštěčem první bitky, která přišla poté, co Alexej surově zezadu fauloval hráče Barcelony. Podle webu global.espreso později přilil olej do ohně ještě další ruský hráč, který se vydal ke střídačce španělského celku a začal útočit na jeho kouče.

„Zabiju tě i tvoji rodinu! Hej, vy jste z Ukrajiny, tak tohle si zasloužíte. Je dobře, že vás bombardujeme,“ popsal Artěm Ponomarenko ohavné řeči, kterým musela střídačka hostů čelit. Sudí Philip Metzinger měl tak během celého utkání plné ruce prácě. V součtu rozdal 124 trestných minut, přičemž 91 z nich bylo uděleno tureckému týmu hojně zastoupenému Rusy.

Utkání mezi Buz Adam a Barcelonou bylo pořádně vyostřené. Rusové pro ostré slovo nešli daleko
Utkání mezi Buz Adam a Barcelonou bylo pořádně vyostřené. Rusové pro ostré slovo nešli daleko