Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slavný fotbalista nechtěně šokoval veřejnost: Za vše může hacker!

Autor: ptr

V neděli odpoledne ohromil legendární španělský fotbalový gólman Iker Casillas (41) svět. Na Twitteru zveřejnil informaci, že je gay. Brzy však sám toto odhalení dementoval a uvedl, že byl jeho účet napaden hackerem.

Ve velmi stručném prohlášení stálo pouze: „Doufám, že mě respektujete: Jsem gay.“ Strohé oznámení však vzbudilo ihned obrovské pozdvižení. Iker začal ztrácet statisíce sledujících a informaci převzala světová média.

Netrvalo dlouho a začalo se spekulovat, že Casillasovo tvrzení mohlo být pouhým podvrhem, protože už má dost spekulací kolem jeho randění ve španělském tisku. Španělský portál AS dokonce tvrdil, že příspěvek na Twitteru je přímou reakcí na fámy, že je v možném vztahu s Alejandrou Onievovou.

I tak se mu dostalo okamžitě velké podpory, například i od ikony Barcelony a jeho bývalého reprezentačního spoluhráče  a kamaráda Carlese Puyola. Nakonec se však po pár hodinách ukázalo, že za vším stojí neznámý hacker, který se měl nabourat do účtu fotbalové ikony.„Hacknutý účet. Naštěstí je vše v pořádku. Omlouvám se všem mým sledujícím. A samozřejmě se ještě více omlouvám LGBT komunitě,“ vysvětlil vše další zprávou Iker.

Iker Casillas, který ukončil kariéru v roce 2020 poté, co utrpěl srdeční zástavu během tréninku, je známý jako jeden z nejúspěšnějších fotbalových brankářů. Během své dvaadvacetileté kariéry vyhrál například jedno mistrovství světa, dvě mistrovství Evropy, pět titulů v La Lize a tři Ligy mistrů. Od roku 2016 byl pět let ženatý se sportovní novinářkou Sarou Carbonero a měli spolu dvě děti.

Tweet, který šokoval svět.
Tweet, který šokoval svět.