Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Valijevová je nejbohatší ruskou krasobruslařkou sezóny: Vydělala už skoro milion!

Autor: ptr

Ruská krasobruslařská sezóna je v plném proudu a tak přichází na řadu první bilancování. Tentokrát jde o položku pro mnoho lidí nejdůležitější. Peníze jsou často středobodem všeho a tak není divu, že se porovnávají výdělky těch největších hvězd. V aktuálním ročníku zatím vévodí zázračné dítě Kamila Valijevová (16), která si vydělala už skoro milion korun!

Mladičká krasobruslařka, nad kterou se neustále vznáší stín dopingového skandálu, má stejně jako všichni ostatní ruští sportovci možnost startovat jen na domácích soutěžích, ale i tak si vydělala příjemnou sumičku. Za dvě vítězství v etapách Velké ceny Ruska a další dílčí úspěchy si přišla na 2,375 milionu rublů (cca 877 tisíc korun).

Druhou v pořadí je také velmi známá Jelizaveta Tuktamyševová (25). I ona dokázala ovládnout dvě etapy Velké ceny Ruska, ale na dalších závodech byla o poznání méně úspěšná než mladá kolegyně. Proto si přišla jen na jeden a čtvrt milionu rublů (cca 462 tisíc korun).

Poslední z top trojky je opět další mladičká naděje. Sofia Muravyová je teprve šestnáctiletá slečna, která se ovšem díky dvěma druhým místům a podílu na vítězství v soutěži družstev vyhoupla mezi smetánku. Za své úspěchy si vysloužila na odměnách 1,225 milionu rublů (cca 453 tisíc korun) a především se zařadila mezi hvězdy ruské krasobruslařské scény.

Kamila Valijevová
Kamila Valijevová