Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dvojnásobný zlatý olympionik přežil pád letadla! Smrti neutekl poprvé

Autor: pl

Pan nesmrtelný. Přesně to je s nadsázkou řečeno keňský běžec David Rudisha (33). Dvojnásobný držitel zlaté medaile z LOH 2012 a 2016 totiž přelstil smrt, a přežil havárii letadla! Navíc se nejedná o první podobný případ. Před třemi lety Rudisha utrpěl děsivou autonehodu.

Ten popis nehody je opravdu děsivý. Stroji, ve kterém byl Rudisha jedním z pěti pasažérů, vypověděl motor jen osm minut po vzletu. Následně se pilot snažil s letadlem nouzově přistát, ale došlo k ještě závažnějším komplikacím.

Opatrovaný patron

„Pilot spatřil místo, kde by se dalo přistát. Jedno z křídel ale trefilo strom. Stroj se začal točit, a poté spadl na zem,“ popisoval Rudisha nehodu pro keňský deník Daily Nation. „Díky Bohu, že jsme z toho vyvázli pouze s lehkými zraněními, která byla ošetřena. Až na jednoho z nás lékaři všechny propustili. Byly to děsivé momenty, při nichž se jen modlíte, ať se vám nic nestane. Pilot odvedl skvělou práci. Letadlo držel dlouho nad zemí,“ dodal.

Po nehodě se s havarovaným letounem dokonce vyfotil. Držitel světového rekordu na 800 metrů pod širým nebem měl namířeno na olympijské hry Masajů, které se konají kousek od hory Kilimandžáro, jenž je nejvyšší v Africe. Rudisha je jedním z patronů celé akce.

Střet s autobusem

Jak už bylo zmíněno, Rudisha už se ve smrtelném nebezpečí jednou ocitl. Konkrétně v roce 2019, kdy mu za jízdy rupla jedna z pneumatik. SUV dvojnásobného světového šampiona z let 2011 a 2015 se pak střetlo s autobusem. Navzdory děsivému stavu auta utrpěl Rudisha jen lehká zranění. Nyní utekl hrobníkovi z lopaty už podruhé.

Dvojnásobný zlatý olympionik David Rudisha přežil pád letadla. Není to poprvé, co unikl smrti
Dvojnásobný zlatý olympionik David Rudisha přežil pád letadla. Není to poprvé, co unikl smrti