Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt šampiona Cellera: Pro syna a těhotnou manželku zřídili sbírku

Autor: sm

Slovenskem před pár dny otřásla tragická zpráva poté, co za zvláštních okolností zemřel šampion ve squashi Miroslav Celler (†31). Celá záležitost je ještě o to horší, že po mladém Slovákovi zůstal maličký syn Richard a manželka, která pod srdcem nosí jeho druhé dítě. Rodinní blízcí se proto rozhodli zřídit sbírku, do které se mohou lidé zapojit...

Jeho smrt přišla jako blesk z čistého nebe. Miroslav Celler byl nejen úspěšný a vášnivý hráč squashe, ale také otec od rodiny. Teprve před rokem a půl se jemu a partnerce Evce narodil syn Riško, teď je navíc Cellerova žena ve 4. měsíci těhotenství.

A přesto, že zesnulému Slovákovi už bohužel život nic nevrátí, okolí se snaží mladé mamince pomoci, jak nejvíc to jde. Také z tohoto důvodu byla zřízena sbírka, na kterou může veřejnost posílat finanční příspěvky, a alespoň trochu tak Evě se synem usnadnit nelehkou situaci. 

Miroslav o svůj život přišel během nešťastného pádu ze schodů. Tragédie se stala v bratislavském podniku Meanto, kde strávil Celler poslední chvíle svého života po boku kamaráda Tomáše Tótha, který situaci popsal webu Nový čas.

Vše se stalo v době, kdy dvojice podnik opouštěla: „Je to hrozné. Šli jsme nahoru po schodech a před posledním schodem Mirek špatně šlápnul a začal padat. Já už jsem byl nahoře,“ vylíčil Tóth. „Dělal jsem vše, co jsem mohl, snažil jsem se ho chytit. Stáhl mě a já začal padat s ním,“ pravil Miroslavův kamarád, který sám skončil v nemocnici.

Po slovenském reprezentantovi nyní smutní nejen rodina a kamarádi, ale také kolegové ze slovenského ministerstva spravedlnosti, kde Miroslav pracoval. Rodina sportovce v tuto chvíli čeká na výsledek pitvy, která by mohla pomoci objasnit okolnosti tragického pádu.

Na Miroslava vzpomínají i kolegové z jeho pracoviště
Na Miroslava vzpomínají i kolegové z jeho pracoviště