Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janktovi radila s coming outem expřítelkyně: Je to tvůj životní úkol!

Autor: sm

Český fotbalista Jakub Jankto v pondělí učinil na sociálních sítích coming out, za který si vysloužil velký obdiv od tuzemských i zahraničních osobností a fanoušků. Ukázalo se, že pro odvážný krok našel oporu i ve své bývalé partnerce a matce jeho syna Markétě Ottomanské, která v něm dokonce spatřuje jeho životní poslání.

Sympatická Markéta pro iDnes přiznala, že by nejradši byla z celé věci vynechána: „Už kvůli našemu synovi, který s tím bude muset vyrůstat. Je to jen a jen Kuby příběh, jeho zpověď. Jsem pyšná, že dokázal sebrat sílu a jít s tím veřejně ven.“ 

O tom, že je její bývalý partner gay, věděla už delší dobu, netušila ale, kdy a zda vůbec s tím vyjde na veřejnost. Nakonec byl předvečer svátku zamilovaných velkým dnem pro každého z nich. Markéta otvírala svůj vysněný obchod, Jakub se konečně rozhodl žít bez skrývání. „Nechť jsou všechny bytosti na tomto světě svobodné, dělají, co je baví a co je naplňuje radostí a láskou. S tímto záměrem jsme včera slavnostně otevřeli prostor s výrobky tvůrců z celé republiky. Ani jsem netušila jak obrovsky symbolický včerejšek vlastně bude,“ napsala k tomu na instagram.

Jankto svou situaci s expřítelkyní konzultoval. U ženy, která se zabývá duší, vztahy a ezoterikou a prošla také kurzem koučky Heleny Houdové, našel velké pochopení. Snažila se mu dokonce poradit. „Já jsem mu už před časem řekla, že jeho úkolem v tomto životě je změnit tohle ve světě, být první a jít ostatním mladým klukům příkladem. To se včera naplnilo,“ řekla serveru Expres Ottomanská.

Zdá se, že válečná sekera je mezi oběma expartnery zakopána. Ottomanská si v minulosti stěžovala na manipulaci a hrubé chování, kterému musela ze strany Jankta čelit. Soudili se také o alimenty na syna. I na těch už se ale údajně dohodli.

Ottomanská zveřejnila zvláštní příspěvek
Ottomanská zveřejnila zvláštní příspěvek