Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto: Rázný vzkaz po coming outu!

Autor: ptr

Bouři po svém odvážném kroku jistě očekával, ale možná si nedovedl představit, že bude opravdu celosvětová. Fotbalový reprezentant Jakub Jankto (27) provedl v pondělí svůj coming out, ale nyní už by se raději soustředil na to co je mu vlastní. V myšlenkách je u svého milovaného fotbalu.

Podpory se mu dostalo opravdu od slavných klubů, asociací i hráčů. I v jednadvacátém století je tento krok velmi odvážný. Prostředí kolektivních sportů umí být kruté a Jakub bude muset ještě mnohému čelit, ale i tak se mu jistě ulevilo, že již nemusí svou pravou tvář skrývat. Že šlo opravdu jen o to, sejmout ze své duše tíživé břímě, dal jasně najevo dnešním vzkazem.

„Děkuju moc všem za obrovskou podporu! Je naprosto neuvěřitelná. Moc si toho vážím.“ Začal svůj text poděkováním. „No a teď jdeme hrát zase fotbal.“ Dal jasně najevo, co je pro něj stále téma číslo jedna. Po osvobozujícím okamžiku již opět naplno myslí na svou kariéru, která se v poslední době nerozvíjela rozhodně tak, jak by si přál. Nyní bude mít o velkou starost méně a může na hřišti opět předvádět stejné kousky, které mu vynesly řadu startů v národním týmu.

Rázný vzkaz Jakuba Jankta.
Rázný vzkaz Jakuba Jankta.