Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvitová ovládla Miami a je v elitní historické desítce boháčů: Má 780 milionů!

Autor: P. Němec, V. Trousil

Vzala to na Floridě všechno jedním vrzem. Vyjádření odporu ke startu Rusů na olympiádě, vítězství na monstrózním turnaji, obří finanční zisk. Fenomenální Petra Kvitová (33) zářila v Miami.

Ve finále na Hard Rock Stadium potřela za hodinu a 42 minut rodačku z Moskvy pinkající za Kazachstán Jelenu Rybakinovou 7:6 (14), 6:2. Byl to fakt »hard rock« s raketou. Vždyť nervydrásající tiebreak první sady trval 22 minut!

Jen pět chlapů

Triumf vynesl Petře třicátý titul na okruhu WTA, prémii 27 milionů korun a vstup do historické elitní desítky tenistů v sumě peněz vydělaných za kariéru. Kvitová dosáhla na částku 780 milionů korun (před zdaněním), přičemž jen pět chlapů je na tom líp než ona. Je hezká, slavná, bohatá, takže si nejeden muž povzdychne: „Jo, tu kterej dostane.“ Smůla, pánové. Už dostal. Petra je zasnoubená se svým koučem Jiřím Vaňkem (44). Však jí také po posledním míčku v Miami Gardens vtisknul vášnivý polibek.

Díval se i Tyson

V hledišti byli fantastickým výkonem blondýnky z Bílovce unešeni boxerský šampion Mike »Zvíře« Tyson (56) i bývalá hvězda hokejové NHL a dnes manažer české reprezentace Martin Havlát (41). Slyšeli, jak Petra s trofejí v rukách nadšeně říká: „Myslím, že tohle nikdo nečekal. Jsem šťastná. Nejpozitivnější je, že pořád zvládám soupeřit s těmi nejlepšími. Znamená pro mě strašně moc, že i ve svém věku zvládnu vyhrát tak velký turnaj. Stále chci zažívat pocit z vítězství, ten miluji ze všeho nejvíc.“

Top 10 výdělků za kariéru

1. Novak Djokovič - 3,6 miliardy Kč

2. Rafael Nadal - 2,9 miliardy Kč

3. Roger Federer - 2,8 miliardy Kč

4. Serena Williamsová - 2,1 miliardy Kč

5. Andy Murray - 1,4 miliardy Kč

6. Pete Sampras - 930 milionů Kč

7. Venus Williamsová - 909 milionů Kč

8. Simona Halepová - 866 milionů Kč

9. Maria Šarapovová - 823 milionů Kč

10. PETRA KVITOVÁ - 780 milionů Kč