Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vémola lítá v obřím maléru: Hrozí mu tři roky vězení! Co provedl?

Autor: pl, ON

Nedávno slavil vítězný návrat do klece, ale dost možná se do ní opět vrátí, nicméně ne do té oktagonové. Bijec MMA Karlos »Terminátor« Vémola (37) totiž čelí závažnému obvinění. Podle informací webu eXtra.cz byl obviněný z trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Kvůli tomu bylo proti němu zahájeno trestní stíhání.

,,Policie staví na tom, že jako zkušený chovatel lvů věděl, že u tygříka nikdy nebude moci prokázat původ," uvedl redakci eXtra.cz zdroj, který má být důkladně seznámený se stavem vyšetřování. Vémola se měl trestného činu dopustit společně s dalšími třemi komplici. Obviněny byly dohromady čtyři osoby. 

Kriminalisté o celé kauze nemají žádné pochybnosti. Konkrétně jde o to, že si Vémola v květnu nebo červnu minulého roku opatřil mládě bílého tygra, které pojmenoval Šarlota. Zvíře ovšem nemělo být papírově v pořádku. ,,Případ řešíme, ale v současné fázi nemůžeme být konkrétnější," vyjádřila se k situaci mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková.

Jedním z Vémolových prohřešků má být fakt, že podle Zákona o obchodování s ohroženými druhy nedostal výjimku k obchodování. I přesto ale měl s chráněným tygrem obchodovat. 

Vracím na kafe

Šarlota ale není jediné zvíře, které si Vémola v té době měl pořídit. Podle policistů v případě figuruje i další tygřík jménem Antonie Ramba. I v tomto případě neměly být doklady v pořádku. Šarlotu měl předat kamarádovi T. L., ovšem od něho se měl Vémola po několika týdnech dozvědět, že zvíře musí jít o dům dál. Slavný zápasník tak zkontaktoval P. P., aby si ho od něj koupil. Cena? Celkem 145 tisíc korun. ,,V poznámce platby na Vémolův účet stálo: ,Vracím na kafe,´" popsal zdroj.

V případě Antonie Vémola na sociální síti dělal, že má zvíře půjčené. Následně měl požádat o pomoc A. Š. Proč? Prý z důvodu legalizace původu mláděte. Osoba A. Š. má na sebe registrované čtyři tygry. ,,Antonii Rambu měl vydávat za potomka svých zvířat. Tvrdil, že mladé zničehonic našel u tygrů," svěřil se zdroj.

Policisté se tak rozhodli situaci prověřit. Provedli test DNA, kdy odebrali vzorky srsti zvířat. Poté se zjistilo, že udávaná zvířata žluto-černého zbarvení nikdy nemohla být rodiči Antonie Ramby. Její původ se tak neprokázal. Věděl Vémola, že jedná v rozporu se zákonem? Podle všeho ano.

Zpacifikuj si ty zm*dy!

,,Jinak už jsem viděl fotečku tygříka a budeš mít doma pěknýho albínka. Ten je krásnej náhodou. Hele, bazének mu tam uděláš, pěkně z těch peněz, jak nechodíš na ty obědy. Výběh mu tam uděláš. Sice je vše zakázaný, jak mi Kája řekl, ale to nějak zprovozníš, ty tam máš dobrý sousedy," psali si obviněné osoby.

Autora předchozí zprávy předali celníci kriminalistům. Poté začal naléhat na Vémolu ohledně zlegalizování mláděte Šarloty, protože k ní neměl papíry. To bijce pořádně vytočilo. ,,Kámo, zpacifikuj si ty zm*dy kolem sebe, vole, ty vždycky přitáhneš nějakýho pi*use, vole," měl psát Vémola dalšímu člověku.

Průšvih ale může být ještě většího rázu. U Karlose byla nalezena fotka čtyř mláďat, z čehož dvě policisté identifikovali jako Šarlotu a Antonii Rambu. ,,Pátrá se po tom, kde skončila další dvě," nechal se slyšet zdroj eXtra.cz. V minulosti se vyrojily do dnešního dne nepotvrzené informace o tom, že tygříci mohli být prodáni na čínskou medicínu. Sám Vémola tvrdí, že je velkým milovníkem zvířat. Tohle obvinění jeho slova ale moc nepotvrzuje.

Papíry ke zvířatům? Vše v pořádku

Co na celou kauzu ale říká samotný Vémola? „Všude se teď dočítám, jak mi hrozí tři roky vězení. Tak to mi fakt nehrozí, i kdyby byla pravda, co si na mě vymysleli v udání, tak mi hrozí maximálně pokuta. Ale já jsem nic neudělal, a za tím si stojím. Dál jen pokračuje vyšetřování, protože naprosto nesouhlasím s jakýmkoliv nařčením," vysvětloval bývalý fighter UFC pro web isport.cz. 

,,A proč se to děje teď? Někdo zase rozjel to samé, co na konci roku. Ano, byla u mě v prosinci policejní kontrola, což se ví. Dál se pokračuje ve vyšetřování, to je celé. Stojím si za tím, že mám všechny dokumenty ke zvířatům v pořádku," potvrdil Vémola.

,,Někdo to teď otvírá a vyjíždí s tím zase jenom proto, že se blíží květnová O2 arena. Jinak nechápu, proč se znovu píše o té samé kauze, o niž se psalo v prosinci, když jsem dorazil z nemocnice. Jedna a ta samá věc, která se nikam neposunula. Zvířata jsou pořád stejně dál u mě, starám se o ně a tak dále. Je to zkrátka omílání staré kauzy, jen aby se mi znepříjemnila příprava na zápas. Ale to se nepovede," ujišťoval na závěr.

Slavný zápasník MMA Karlos Vémola má pořádný problém
Slavný zápasník MMA Karlos Vémola má pořádný problém