Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jankto odmítl test na drogy a má problémy s policií: Zásadní prohlášení Sparty!

Autor: sm

Takový návrat na Letnou nejspíš před dvoudenním volnem Jakub Jankto (27) nečekal! Úterní řidičské trable fotbalového útočníka, kterého policie zastavila kvůli podivné jízdě samozřejmě neunikly ani vedení Sparty, kde momentálně hráč působí. Klub si vzal následně Jankta stranou a celou situaci s ním chtěl probrat. Jaký byl výsledek?

Vyjádření klubu, které Sparta uvolnila ve středu odpoledne prozradilo, že setkání s Jakubem Janktem bylo na popud managementu. „Vedení klubu iniciovalo schůzku s hráčem, která proběhla po skončení týmového volna ve středu v ranních hodinách. Tato schůzka byla vyvolána v reakci na dopravní incident, jehož účastníkem byl Jakub Jankto v úterý, uvedl klub v souvislosti se situací, kdy by fotbalista načapán za volantem bez řidičského průkazu, který mu byl v uplynulých měsících odebrán. 

Přesto, že dechová zkouška u Jankta alkohol vyloučila, test na drogy už Jakub podstoupit nechtěl a stejně tak odmítl lékařské vyšetření a řadě fanoušků tak začalo vrtat hlavou, proč by »čistý člověk« měl test odmítat.

Jankto, který na Letnou přišel na hostování ze španělského Getafe byl po schůzce postaven mimo tým, protože není schopen vykonávat povinnosti k nimž se smluvně zavázal. „Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci,“ stojí v prohlášení. 

„A-tým AC Sparta Praha pokračuje bez Jakuba Jankta. Hráč není připravený vykonávat povinnosti, které vyplývají z jeho profesionálního kontraktu, a není tak k dispozici trenérovi pro tréninkovou činnost. Příprava mužstva Briana Priskeho proto byla ve středu dopoledne po dvoudenním volnu obnovena už bez Janktova zapojení,“ uzavřel klub své sdělení s dovětkem, že s ohledem na respekt k hráči nebude situaci více komentovat.

Vedení se s Jakubem Janktem dohodlo na pauze
Vedení se s Jakubem Janktem dohodlo na pauze