Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalý extraligový bek Kranjc: Bojuje se zákeřnou nemocí!

Autor: pl

Tři písmena a tolik utrpení. Amyotrofická laterální skleróza (zkráceně ALS) patří bohužel k těm nemocím, na které nebyl doposud objeven účinný lék. Se zákeřnou chorobou nyní bojuje i někdejší hokejový obránce Českých Budějovic Aleš Kranjc (41). O pomoc už požádala veřejnost jeho žena Andreja. Nyní se k ní přidal i jihočeský celek.

Nejhorší zápas svého života. Tak zástupci Motoru označili na své webové stránce boj Aleše Kranjce s ALS. Není divu. V minulosti nemoc ukončila život například bývalému fotbalistovi Plzně Mariánovi Čišovskému (†40). Situace je tak opravdu vážná. 

Jeho partnerka Andreja se minulý týden rozhodla zveřejnit na sociální síti vzkaz, ve kterém vysvětluje celkovou situaci a žádá o pomoc. Tu vyslyšel českobudějovický mančaft, který se nyní rozhodl jednat. ,,K výzvě o finanční pomoc na experimentální léčbu Aleše Kranjce, s níž vyšla jeho manželka Andreja, se připojí i Motor," stojí na webu.

,,Výtěžek aukce hraných dresů z uplynulé sezony bude po skončení přípravy, kdy v dresech bude Motor ještě hrát, poslán na konto bývalého účastníka olympijských her i mistrovství světa. Připojit se můžete i vy. Buď účastí v dražbě, nebo příspěvkem přímo na konto uvedené v článku. Hodně sil, Aleši!" popřál mu jeho někdejší klub, kde hrál v ročníku 2011/12.

K pomoci vyzvala nejen Kranjcova manželka a klub, ale také například hvězdný krajan Anže Kopitar, který aktuálně bojuje s Los Angeles v play-off NHL.

Hokejový obránce Aleš Kranjc trpí nemocí ALS
Hokejový obránce Aleš Kranjc trpí nemocí ALS