Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Sparta drží krok se Slavií: Rudý blázinec!

Autor: P. Němec, O. Michálek

Vynálezci fotbalu zamýšleli pojmout tento sport jako lidovou zábavu s bujícími emocemi. V případě ostře sledovaného duelu Sparta – Plzeň (2:1) se jim to ve 104. minutě povedlo měrou vrchovatou.

Letenští tváří v tvář vyprodaným ochozům křepčili radostí. Udrželi se kolo před koncem základní části ligy bodově na kontakt se Slavií, ale byla to bláznivá rachota.

Zvěstil objem

Durosinmi, který běžně nepatří do základu Viktorie, otevřel skóre. Na Letné by se v tu chvíli ve fanoušcích rudých krve nedořezal. Kapitán a srdcař Pražanů Krejčí vyrovnal, ale sudí Pavel Orel vletěl na Letnou s tím, že gól po konzultaci s kolegou z videa neuznal.

Za stavu 1:1 nastaly události z kategorie unikátních. Gólman Sparty Kovář s vypětím všech sil vytáhl míč mimo svoji svatyni. Vypadalo to, že pozdě, leč Orel začal signalizovat faul Západočechů.

Sparta - Plzeň: Letná v extázi! Krejčí rozhodl ve 14. minutě nastavení z penalty
Video se připravuje ...

Vrchol nerváku nastal takřka čvrt hodiny po běžné hrací době. Plzeňský kapitán Hejda řečí regulí »zvětšil objem svého těla rukou« v šestnáctce a Krejčí z puntíku rozhodl. „Ten náš neuznaný gól a pak Hejda měl ruku u těla, tohle písknout v nastavení je hodně krutý,“ nadával rozmrzelý kouč Plzně a legenda Sparty Michal Bílek.

Na nejzásadnější momenty zápasu se podívejte v galerii:

38 minuta Sparťan Krejčí dal gól hlavou, jenže do vzduchu se odrazil od zad protihráče – gól po konzultaci s VAR neplatí.
38 minuta Sparťan Krejčí dal gól hlavou, jenže do vzduchu se odrazil od zad protihráče – gól po konzultaci s VAR neplatí.