Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šílenství na stadionu nejvyšší ligy: Chuligáni řádili přímo na hřišti!

Autor: pl

Fotbalové hřiště nebo válečná zóna? V zápase mezi Olympiakosem Pireus a AEK Atény připomínala situace spíš tu druhou možnost. Ke konci totiž domácí příznivci neunesli blížící se prohru a rozhodli se vzít pažit útokem!

Zápasy mezi těmito dvěma řeckými celky v tamní nejvyšší soutěži k nejrizikovějším. Veřejnost se o tom mohla přesvědčit během nedělního utkání. Téměř celý průběh zápasu to ale vypadalo, že se rozvášněné fanoušky podaří ukočírovat.

Ještě v 80. minutě byl stav nerozhodně 1:1. Následně se ale fotbalisté AEK dostali do vedení. V nastavení pak přidal Mantalos třetí gól, což byla pro domácí poslední kapka. Příznivci se následně rozběhli na trávník a směrem k hráčům a funkcionářům začali házet vše, co jim přišlo pod ruku. Běsnění museli zarazit až těžkooděnci, kteří museli proti chuligánům použít slzný plyn.

S průběhem zápasu ale nebyl spokojený ani majitel Olympiakosu Evangelos Marinakis, který si po třetím gólu odchytil rozhodčí přímo na hřišti. Pozápasová dohra pak byla vskutku zajímavá. Mančaft totiž zveřejnil prohlášení, ve kterém obviňují tamní fotbalový svaz a řeckou vládu z manipulování soutěže.

Zápas Olympiakosu skončil řáděním fanoušků
Zápas Olympiakosu skončil řáděním fanoušků