Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nezvěstný kamarád biatlonisty Mánka: Těsně před zmizením u něj propukla nemoc!

Autor: ptr

Krušné časy prožívá rodina a přátelé norského biatlonisty Eivinda Sporalanda (22). Nadějný sportovec byl naposledy spatřen 19. března, jak odchází ze svého bytu v Lillehammeru a od té době je nezvěstný. Rodiče nyní v rozhovoru pro dánskou televizi TV2 prozradili, že mladík trpí duševní poruchou.

Skutečnost, která doposud nebyla veřejně známou, poněkud změnila náhled na celý případ. „Psychicky onemocněl. Byl o tom otevřený a mluvil se svými přáteli a rodinou o věcech, které pro něj byly těžké ve dnech, které vedly k jeho zmizení,“ promluvili rodiče o nepříjemných detailech veřejně.

Dvaadvacetiletý mladík údajně navštívil nemocnici cca 24 hodin předtím, než zmizel, ale podle rodičů měl být odmítnut. Téhož večera ho otec ještě navštívil doma, aby ho podpořil. Psychické problémy Sporalanda začaly teprve krátce před zmizením, uvedli rodiče. „Byl to zdravý mladý muž. Nemoc ho zasáhla náhle a těžce.“ Jen pár hodin po otcově návštěvě pak biatlonista beze stopy zmizel.

Policejní pátrání je prozatím stále neúspěšné a k nalezení nepomohl ani nález Sporalandova mobilního telefonu v polovině dubna. Vyhodnocování dat se ukázalo složitější, než vyšetřovatelé předpokládali. Je proto otázkou, zda se případ brzy nebude muset ubrat novou cestou. „Zatím nepátráme po zesnulé osobě. Pravidelně však vyhodnocujeme, zda bychom to přece jen neměli udělat,“ přiznala pro TV2 odpovědná důstojnice Ragnhild Ourenová.

Sporaland je kamarádem českého biatlonisty Ondřeje Mánka. Oba navíc také pojí přátelství s Martinem Nevlandem, norským biatlonistou, který kvůli Sporalandově zmizení dokonce odpískal své závody a na vlastní pěst se vydal Eivinda hledat. Ani Martinova snaha o nalezení nezvěstného kamaráda ale k nčeimu nevedla.

Svět biatlonu prožívá pořádné drama. Po biatlonistovi Sporalandovi se jakoby slehla zem
Svět biatlonu prožívá pořádné drama. Po biatlonistovi Sporalandovi se jakoby slehla zem