Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Záhadné zmizení kamaráda biatlonisty Mánka: Policie našla auto!

Autor: sm

Nejen sportovní svět trne hrůzou. Talentovaný biatlonista Eivind Sporaland (22) je už několik dní nezvěstný a rodina, přátelé i fanoušci si lámou hlavou, kde může nadějný sportovec být. Po mladém Norovi intenzivně pátrá policie, ale ani ona bohužel nemohla blízkým Sporalanda přinést dobré zprávy.

Norský web Ringsaker Blad informuje o tom, jak hledání nezvěstného biatlonisty pokračuje. Posledním vodítkem je odstavené Sporalandovo auto, které bylo nalezeno v oblasti Balbergkampen. Tým ale při důkladném prozkoumávání okolí nenarazil na nic, s čím by se během vyšetřování dalo pracovat.

Policie mezitím zveřejnila fotografie oblečení, které měl mít biatlonista před zmizením oblečeno na sobě. Konkrétně jde o modrou péřovku a červené boty. Zároveň přijala zhruba stovku tipů od lidí.

Přesto, že vyšetřovatelé jednotlivá hlášení důsledně prověřují, aktuálně žádná z informací, kterou veřejnost poskytla, nevedla k další stopě: „Nyní procházíme tipy a prověřujeme, zda bychom neměli provést další výslech,“ oznámila Ragnhild Ourenová, vedoucí vyšetřování na policejní stanici v Lillehammeru. Žádnou další stopu neposkytlo ani prověřování Norova telefonu. 

Osud mladého sportovce není lhostejný ani jeho parťákům a trenérům: „Minulý týden v úterý a ve středu jsme se zúčastnili pátrací akce a pak jsme se sledovali, jak civilní ochrana, policie a Červený kříž v tomto případě pracují,“ řekl Aasmund Steien, trenér juniorských biatlonistů v rozhovoru pro NRK .

Norský web sice připomíná, že je Eivind stále považován za živého, nicméně policie ve svém vyšetření tento fakt nepotvrdila a ani nevyvrátila.Není totiž nic, o co by se mohla opřít.„Obdrželi jsme asi sto tipů, včetně tipů od lidí, kteří se domnívají, že pohřešovanou osobu viděli. Zatím však nemáme žádné informace, které by naznačovaly, kde se nachází a zda je naživu,“ informovala Ourenová.

Do pátrání se zapojili také Sporalandovi nejbližší. Strach má o Eivinda také český biatlonista Ondřej Mánek, který se s ním zná díky společnému kamarádovi Martinu Nevlandovi. Ten se dokonce sám pustil do intenzivního hledání, kvůli kterému skrečoval národní šampionát, na kterém by jako juniorský mistr světa měl nominaci jistou.

Kde může být Eivind Sporaland? Policie je bezradná
Kde může být Eivind Sporaland? Policie je bezradná