Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Kapitán rudých Ladislav Krejčí se vyžívá v infarktových momentech: Tajemství jeho hlavy!

Autor: vba

Jít kopnout penaltu v nastaveném čase? To je samo o sobě obdivuhodné. Ladislav Krejčí (24) ovšem infarktové momenty zvládá suverénně. Tak jako naposledy ve vyhroceném derby (3:2), kde zřejmě rozhodl o titulu pro Spartu!

„Já mám takové situace rád,“ culí se kapitán. K takové chladnokrevnosti mu už šest let pomáhá osobní kouč Vít Schlesinger. „Láďa za tu dobu udělal ohromný pokrok jak herně, tak po mentální stránce. Odjakživa to byl velký fotbalový talent, ale postupem času z něj vyrostla i obrovská osobnost a skvělý týmový lídr,“ chválí trenér.

Jak to tedy Krejčí dělá? „Penaltu v posledních minutách před zaplněným stadionem kopal už milionkrát ve své hlavě. Ta vizualizace je strašně důležitá,“ říká Schlesinger s tím, že obdobně se připravovali i basketbalová legenda Jordan či zápasník McGregor.

„Láďa si umí navodit správnou míru stresu při tréninku, pracovat s myslí, uklidnit se dechem. Proto se v rozhodujících momentech nenechá ovládnout emocemi a je schopen v nejvypjatějších situacích zabrat a celý tým podržet,“ popisuje kouč.

Osobní kouč Vít Schlesinger a jeho klient Ladislav Krejčí.
Osobní kouč Vít Schlesinger a jeho klient Ladislav Krejčí.
Všechny penalty sparťanského kapitána Ladislava Krejčího
Video se připravuje ...