Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Skandál kolem českého pokerového krále Kabrhela: Zákaz vstávání!

Autor: tad, sm

Podezřelé okamžiky kolem pokerové hvězdy Martina Kabrhela (40) nabídl už samotný průběh finálového stolu na turnaji World Series of Poker v Las Vegas. Všem hráčům organizátoři zakázali vstávat, dokud jsou karty na stole. Takové opatření se dělá právě v okamžiku, kdy existuje podezření z označování karet.

Jak to funguje? Hráč si označí rub karet nehtem podle toho, kam značku umístí, pozná jejich hodnotu. Háček je v tom, že vsedě od stolu značky příliš nejsou vidět. Kabrhel nicméně v jednu chvíli zákaz stání porušil, což mu okamžitě vyčetli soupeři.

„Pokud budou karty označené, ve stole máš lepší úhel a značky uvidíš,“ vyčetl mu značně dopálený soupěř Dan Smith.

Co se stalo?

Český hráč Martin Kabrhel je známý svou agresivní hrou a tím, že dokáže soupeřům pořádně brnkat na nervy. Dokonce je označován za nejotravnějšího hráče planety. Emoce se na turnaji v Las Vegas už proto daly čekat předem. A taky, že na ně přišlo! 

„Doufám, že tě vyloučí,“ vpálil Kabrhelovi po svém vypadnutí zmíněný soupeř Dan Smith. „Nikdo se u stolu nechová hůř než Martin. Hodně se spekuluje, že označuje karty. Nevím, jestli je to pravda, ale při téhle hře jsem cítil, že něco není košer,“  čertil se později před kamerami.

Na Twitteru se pak do Čecha opřel i další profesionál, Andrew Robl: „Jak je možné, že Martin Kabrhel ještě nemá zákaz hrát? Na každém turnaji, kde jsem proti němu nastoupil, si označoval karty.“  V diskuzi se pak vyrojila řada videí, která mají jeho obvinění dokázat, jasný důkaz nicméně neexistuje.

Posvítí si na něj

Nařčení berou organizátoři prestižní Světové série vážně a dali se do vyšetřování. „Nebudeme specifikovat konkrétní bezpečnostní protokoly používané k monitorování hráčů a vybavení. Tato obvinění však bereme velmi vážně, integrita hry je pro nás prvořadá,“ vzkázali s tím, že vyšetřování je v plném běhu.

Hráči nesměli vstávat, aby si nemohli prohlížet karty soupeřů, Kabrhel to jednou porušil.
Hráči nesměli vstávat, aby si nemohli prohlížet karty soupeřů, Kabrhel to jednou porušil.