Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Jalonena dnes čeká »Mnichov«: O něj bez něj!

Autor: vba, sm

V Mnichově zradili roku 1938 Čechoslováky, dnes na pikle konané za jeho zády dojede Kari Jalonen (63). Kdo po něm převezme kormidlo u reprezentace? V kuloárech je jasno!

Pokud se dle očekávání naplní scénář šéfa hokejového svazu Aloise Hadamczika (71), jeho výkonný výbor dnes finského kouče nároďáku odstřelí. Jalonen se po nevydařeném MS (Češi vypadli už ve čtvrtfinále) ukryl ve své severské domovině, kde také vypracoval zprávu představující jeho vize pro nadcházející sezonu.

„Výkonný výbor jednoznačně konstatoval, že předložená koncepce není uspokojivá,“ oznámilo vedení svazu, které dnes sehraje vysokou hru »o něj bez něj«. Kariho nástupcem má být dosavadní trenér dvacítky Radim Rulík (58).

Tyto informace zmínil ve středu na sociálních sítích i Roberta Záruba. „V komunikaci mezi Jalonenem a VV (výkonným výborem pozn.) došlo k řadě nedorozumění. Vztah je momentálně tak narušený, že nelze racionálně pokračovat. Tento dojem převážil u těch členů VV, kteří byli dosud proti předčasnému ukončení Jalonenovy smlouvy - což mimochodem znamená další náklady ČSLH," zmínil legendární sportovní komentátor s tím, že Rulíka by měli doplnit Jiří Kalous, Marek Židlický či Ondřej Pavalec.

Alois Hadamczik schytával za přístup při řešení Jalonenovy pozice kritiku
Alois Hadamczik schytával za přístup při řešení Jalonenovy pozice kritiku