Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Buffon se chystá uzavřít kariéru, jedná s Parmou o ukončení smlouvy

Autor: ČTK

Legendární fotbalový brankář Gianluigi Buffon se chystá v brzké době ukončit kariéru. Ačkoli má pětačtyřicetiletý mistr světa z roku 2006 a někdejší ikona Juventusu Turín v druholigové Parmě ještě na rok smlouvu, jeho agent s klubem jedná podle italských médií o jejím okamžitém vypovězení.

Brankář Gianluigi Buffon se předloni v létě vrátil do Parmy, kde před více než 30 lety začínal svou bohatou fotbalovou kariéru. Tehdy podepsal dvouletý kontrakt a po jediné sezoně ho prodloužil. Původně se zdálo, že bude chytat ještě ve 46 letech, ale italská média avizují, že brzy oznámí konec kariéry. Měl by poté v realizačním týmu italské reprezentace nahradit zesnulého Gianlucu Vialliho.

Jeden z nejlepších gólmanů historie Buffon je se 176 odehranými duely rekordmanem italského národního týmu, se kterým v roce 2006 oslavil titul mistra světa. Rekord drží i v počtu utkání v rámci Serie A se 657 starty, kdy během 19 sezon v Juventusu vyhrál deset ligových titulů a navíc se s ním hned třikrát dostal až do finále Ligy mistrů. V minulé sezoně za Parmu odchytal ve druhé lize 19 zápasů.

Legendární fotbalový brankář Gianluigi Buffon se chystá v brzké době ukončit kariéru.
Legendární fotbalový brankář Gianluigi Buffon se chystá v brzké době ukončit kariéru.