Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krasobruslařská hvězda Gorbačovová (16): Podivné detaily jejího zmizení!

Autor: pl, ČTK

Případ, který pořádně zahýbal krasobruslařským světem. Přesně to bylo zmizení Aliny Gorbačovové (16), po které se v pondělí večer slehla zem. Nyní ale hlásí policisté dobré zprávy. Krasobruslařská hvězdička se našla! Okolnosti, za kterých se mladá Ruska ztratila jsou ale podivné...

Moskevská policie našla šestnáctiletou krasobruslařku Alinu Gorbačovovou, juniorskou mistryni Ruska, která byla od pondělka nezvěstná. Včera to oznámil server Meduza s odvoláním na mluvčí ministerstva vnitra. Prokuratura hlavního města podle portálu upřesnila, že pohřešovanou dívku našli policisté v kině nákupního centra Crocus City Mall. Gorbačovová prý zrovna pojídala zmrzlinu. Prokuratura podle serveru uvedla, že sportovkyně se nestala obětí nezákonného jednání, její život a zdraví nejsou v ohrožení. 

Hádka s trenérkou?!

Gorbačovová se pohřešovala od chvíle, kdy odešla po pondělním tréninku ze stadionu. Její věci se údajně našly na pláži na nábřeží řeky Moskvy. Předtím se prý drsně pohádala s trenérkou Sofií Fedčenkovou. Po jejím zmizení úřady zahájily trestní stíhání kvůli podezření, že byla zavražděna, dodala Meduza. Moskevská prokuratura zveřejnila 29. srpna video z kavárny, která stojí podél dálnice u Volokolamsku. Na záběrech je vidět, jak Alina odchází z podniku. 

Před odjezdem z Moskvy měla u sebe mít tablet, mobilní telefon a 20 tisíc rublů v hotovosti (zhruba 4 600 korun), které byly v tmavě modré tašce. Proč odjela? To zůstává záhadou. Gorbačovovou mají vyslechnout vyšetřovatelé, kteří chtějí zjistit okolnosti jejího podivného zmizení. Alina letos ovládla národní juniorský šampionát. Na seniorském mistrovství Ruska skončila devátá.

Alina Gorbačovová se našla!
Alina Gorbačovová se našla!