Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Fotbaloví fanoušci smutní: Zákeřná nemoc zabila bývalého reprezentanta (†24)

Autor: OB

Celý anglický fotbal se ponořil do smutku. Bývalý fotbalista Ben Cull (†24), který prošel mládežnickou akademií Southamptonu, po dlouhém boji s rakovinou před pár dny zemřel. Na svém Instagramu o tom informovala jeho dlouholetá přítelkyně Daisy Morrisonová (22).

Talentovaný fotbalista Ben Cull měl nakročeno k hvězdné kariéře. Od mala hrál v prestižním anglickém týmu Southamptonu a ve čtrnácti letech už debutoval v reprezentaci U16. Pak ale přišla rána. V roce 2016 se u mladíka objevila rakovina a rodák z Bournemouthu musel teprve v sedmnácti letech ukončit svou profesionální kariéru.

Přestože se následně dokázal ze zákeřné nemoci dostat, k fotbalu už se nevrátil. O dva roky později však nastal další šok. Rakovina byla zpět a Cull statečně bojoval. Před pár týdny se jeho stav začal zhoršovat, což ho motivovalo k žádosti o ruku své dlouholeté přítelkyně. Svatby už se však nedočká. Svůj životní zápas totiž před pár dny bohužel prohrál.

O mladíkově smrti informovala na instagramu jeho snoubenka Daisy, která se ke všemu vyjádřila v srdceryvném příspěvku.

„Včera jsem přišla o celý svůj život, o snoubence, o spřízněnou duši, o svého člověka, o celý svůj svět. Vždycky jsem doufala a modlila se, aby tento den nikdy, nikdy nepřišel. Zlomené srdce opravdu existuje. Fyzicky mě bolí a nikdy jsem nic takového necítila,“ napsala ke společné fotce v Paříži snoubenka Daisy.

Samotný Ben se svým fanouškům naposledy ozval na začátku září, když se jeho stav začal zhoršovat. „Prosím, mějte soucit s každým, koho potkáte, nemáte tušení, jaké problémy na něj ten den dolehly! Život není v žádném případě spravedlivý a je velmi krátký,“ napsal tehdy fotbalový talent ke svému poslednímu příspěvku.

Talentovaný fotbalista s rakovinou bojoval od roku 2017
Talentovaný fotbalista s rakovinou bojoval od roku 2017