Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Překvapení na MS v ragby: Kate v kabině mezi svalovci!

Autor: TT

Anglická reprezentace může počítat s podporou nejen od běžných fanoušků! Čtvrtfinálový duel na ragbyovém MS totiž sledovala z královské lóže jejich oficiální patronka Kate Middletonová (41)! Ta se zhostila své role na jedničku a dokonce přišla hráčům popřát mnoho zdaru do kabiny, což se ukázalo jako správný krok na cestě za vítězství proti nevyzpytatelnému Fidži.

Kate je sportovně založená, což se projevuje v jejím osobním i profesním životě. V rámci propagace zdravého pohybu a životního stylu v zemi poté jezdí po celé Velké Británii a představuje tradiční i netradiční sporty a jednotlivé disciplíny široké veřejnosti. Jen letos si vyzkoušela lukostřelbu, jachting, horolezectví či netball, během návštěvy Jižního Walesu zase naskočila spinningové kolo a v simulovaném závodě pokořila svého manžela prince Williama. V minulosti si zahrála také fotbal, golf, kriket nebo ping pong.

Zvláštní místo má v její rodině rugby, částečně i kvůli princi Louisovi (5), který tento míčový sport doslova hltá a ví o něm naprosto vše navzdory nízkému věku. Sama velšská princezna je pak oficiální patronkou Rugby Football Union a Rugby Football League, tedy nadřazené asociace a nejvyšší ligy. Proto odcestovala do dějiště světového šampionátu, aby hráčům dodala motivaci a odvahu navíc.

Čtvrtfinále proti Fidži sledovala na Stade de Marseille ze své královské lóže, jak ale ukazují čerstvé snímky, tak podpořila národní tým Anglie přímo v kabině. Hráči se jí za to odvděčili skvělým výkonem korunovaným těsným vítězstvím poměrem 30:24, které se rozhodně nerodilo lehce.

Nejde však o jedinou účast princezna Kate na probíhajícím mistrovství světa ve Francii. Dříve se též objevila i na utkání skupinové fáze proti Argentině, kde zaujala nejen svou osobou a výsostným postavením, ale také zbrusu novým účesem. Před anglickou reprezentací nyní stojí semifinálová výzva v podobě hvězdného výběru Jihoafrické republiky, se kterou změří síly v sobotu 21. října. Dorazí opět zvláštní královská podpora?

Princezna Kate podpořila národní tým Anglie na probíhajícím MS coby patronka Rugby Football Union.
Princezna Kate podpořila národní tým Anglie na probíhajícím MS coby patronka Rugby Football Union.