Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Fanoušci Rangers táhli na Letnou: Policejní manévry!

Autor: VaB, ljš

Před dvěma lety to byla mela, a tak se není co divit, že zápas Sparty s Rangers provázely policejní manévry i letos. Do Prahy přiletěly stovky skotských fanoušků a policisté se jim věnovali už od jejich srazu na Staroměstkém náměstí.

Fanoušci se začali v centru Prahy scházet asi dvě hodiny před zápasem. Od počátku na ně dohlížely desítky těžkooděnců \ vrtulník. Dav potom v pět hodin vyrazil směrem na Letnou, kam dorazili kolem šesté. Celý pochod se naštěstí obešel bez větších konfliktů a policisté tak víceméně nemuseli zasahovat.

Peklo před dvěma lety

Dvojzápas Sparty s Rangers před dvěma lety provázely velké vášně. Tehdejší kouč skotského týmu Steven Gerrard po utkání v Praze kritizoval bučení sparťanských dětí na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru, jenž byl vyloučen.

Na Letné kvůli disciplinárnímu trestu za rasismus části fanoušků v srpnovém utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem chyběli dospělí fanoušci, výjimkou byl doprovod téměř 11 tisíc dětí.

Gerrard později vyjádřil překvapení a zklamání z verdiktu UEFA netrestat Spartu za neprokázané rasistické chování diváků. Do kauzy se vložili i politici. 

Fanoušci Rangers pochodovali na Letnou.
Video se připravuje ...