Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Šéf Oktagonu Novotný se těší na turnaj v kolébce kopané: Dočkají se i Češi!

Autor: Michael Bereň

V dobách průmyslové revoluce bylo město v severozápadní Anglii ideální pro zrod fotbalového mužstva. Nyní v domově klubů United a City poprvé uspořádá spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný (46) turnaj v MMA.

V roce 1878 tým železničářů založil oddíl Newton Heath, z něhož se o čtyři roky později stal – dnes už světoznámý – Manchester United. Pár mil od jeho stadionu Old Trafford s přezdívkou Divadlo snů i od domova City a hned vedle Národního fotbalového muzea se v AO Areně už zítra uskuteční turnaj Oktagon 48.

„Je to pro nás extrémně důležitý krok, větší, než se může zdát,“ řekl Blesku promotér Novotný, známý milovník ostravského baníku.

Jako na začátku

Ale jak jsou na tom v Manchesteru fanoušci se smíšeným bojovým uměním, kde se místo do míče kope do soupeře? MMA má ve Velké Británii miliony příznivců kvůli Conoru McGregorovi (35), hvězdě nejprestižnější organizace UFC.

„Zájem tu je. Ale zároveň je potřeba si říct, že je to podobné, jako když jsme v Česku začínali s Oktagonem 1, takže spousta práce,“ uvědomuje si Novotný. Promotér nechal taky zasnít české fanoušky, že se jednou zápasnická klec objeví na fotbalovém stadionu. „Dřív nebo později se dočkají,“ slíbil.

Oktagon 48 

Nejlepší evropská MMA show se poprvé představí ve Velké Británii. Bombardér Zdeněk Polívka chce poslat tvrdě do důchodu »Řezníka« Leea Chadwicka. Akce začíná v AO Areně v Manchesteru v sobotu 4. 11. v 18 hodin, živě ji sledujte na www. oktagon.tv nebo nově na kanálu Premier Sport 4. UŽ ZÍTRA!

Šéf organizace Oktagon Ondřej Novotný
Šéf organizace Oktagon Ondřej Novotný